Unele funcţii publice ar putea fi ocupate pe 4 ani

Guvernul ar putea adopta o ordonanţă prin care anumite funcţii publice să fie ocupate pe patru ani, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, spunând că "sunt oameni care, datorită faptului că s-au implicat în politică, o dată la patru ani trebuie să lase locul celor care, la fel, vin din politică".

10 afișări
Imaginea articolului Unele funcţii publice ar putea fi ocupate pe 4 ani

Unele funcţii publice ar putea fi ocupate pe 4 ani (Imagine: Mediafax Foto)

"Se lucrează la o ordonanţă. Sper ca săptămâna viitoare să intre în Guvern, în şedinţa pe care o avem miercuri, dacă nu, poate cealaltă săptămână. Oricum, decizia politică a fost luată la nivelul alianţei", a declarat Ilie Sârbu.

El a afirmat că politicienii s-au "maturizat" şi că Guvernul nu mai este credibil atunci când schimbă directori generali de direcţii, ministere şi deconcentrate sau chiar prefecţi folosind alte motivaţii decât cele politice.

"Cred că ne-am maturizat suficient, am parcurs diverse etape în politica românească şi acum putem trage şi nişte concluzii. Nu cred eu că mai suntem credibili atunci când venim să motivăm schimbarea unor prefecţi, unor directori generali de direcţii, de ministere, de deconcentrate, că nu şi-ar fi făcut sută la sută treaba sau alte motivaţii. Sunt oameni care chiar muncesc. Dar sunt oameni care, datorită faptului că s-au implicat şi în politică, o dată la patru ani, ei trebuie să lase locul celor care, la fel, vin din politică", a spus Sârbu.

Ministrul Agriculturii a menţionat că acest model este implementat şi în alte state europene.

"Cum se întâmplă în America şi în alte state, chiar în Europa, că se vine cu un program de guvernare, cu oameni care au lucrat la el, oameni care trebuie să-l implementeze, nu-l pot implementa ceilalţi", a încheiat Sârbu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici