Ungureanu a discutat la telefon cu Borbely. Întâlnirea este amânată pentru joi

Premierul Ungureanu a discutat, miercuri seara, la telefon cu ministrul Mediului, Laszlo Borbely, aflat încă pe aeroportul din Cluj-Napoca, cei doi convenind să se întâlnească în cursul zilei de joi pentru a discuta despre acuzaţiile DNA având în vedere ora târzie la care ministrul va pleca din Cluj

347 afișări
Imaginea articolului Ungureanu a discutat la telefon cu Borbely. Întâlnirea este amânată pentru joi

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

 

"În jurul orei 21.30, premierul a discutat la telefon cu ministrul Mediului şi, având în vedere ora târzie la care acesta poate pleca din Cluj-Napoca, au convenit ca întâlnirea să aibă loc joi", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Potrivit surselor, în discuţia avută cu şeful Guvernului, Borbely şi-a exprimat intenţia de a studia dosarul care i-a fost întocmit pentru a afla acuzaţiile formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi abia după aceea să aibă o întâlnire cu primul-ministru.

"În final, premierul şi ministrul au convenit ca întrevederea să aibă loc în cursul zilei de joi", au arătat sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat anterior, agenţiei MEDIAFAX, că premierul Mihai Răzvan Ungureanu l-a convocat pentru miercuri seara la Palatul Victoria pe ministrul Mediului pentru o discuţie privind acuzaţiile DNA.

Borbely a dorit să vină la Guvern miercuri seara, imediat cum ajungea la Bucureşti cu avionul de la Cluj-Napoca, dar nu a reuşit să plece mai devreme din Cluj-Napoca astfel încât să ajungă la Palatul Victoria.

La Cluj-Napoca, Borbely s-a întâlnit cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pentru o scurtă discuţie la sediul Prezidiului UDMR din localitate, la finalul căreia cei doi au refuzat să facă declaraţii.

Anterior convocării lui Borbely la Palatul Victoria, premierul Ungureanu a discutat atât cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, cât şi cu vicepremierul Marko Bela.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici