Ungureanu: Decizia mea e de a mă înscrie la prezidenţiale, dar trebuie validată în Forţa Civică, în alianţă şi în rândul tuturor partidelor de dreapta

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că a luat decizia personală de a candida pentru funcţia de preşedinte al României, în condiţiile validării de propriul partid a acestei decizii, de către alianţă (DA) şi de celelalte partide de centru-drepta.

596 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Decizia mea e de a mă înscrie la prezidenţiale, dar trebuie validată în Forţa Civică, în alianţă şi în rândul tuturor partidelor de dreapta

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Decizia mea personală este luată de a mă înscrie în lupta pentru prezidenţiale, dar trebuie validată în partid, în alianţă şi în rândul tuturor partidelor de dreapta. Această decizie devine definitivă în cazul în care susţinerea tuturor partidelor de dreapta este sinceră şi definitivă", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu.

El a arătat că o candidatură unică din partea forţelor de dreapta ar fi un prim pas pentru construcţia unui partid unic de centru-dreapta.

"Datoria mea este să le conving (pe partidele de centru-dreapta - n.r.) că este o opţiune demnă de luat în seamă şi care merită investiţia de încredere şi de resurse. O candidatură unică din partea forţelor de dreapta înseamnă primul pas către construcţia unui partid unic de centru-dreapta capabil să adăpostească toate nuanţele doctrinare ale partidelor existente de la liberal-conservatorism la creştin-democraţie. Un partid unic al dreptei trebuie să fie afiliat la PPE. Miza pe care mi-o asum este de a aduce partidele de centru-dreapta sub un singur steag politic", a mai spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici