Ungureanu, despre referendum: Este o victorie a bunului simţ

Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Iniţiativei Civice de Centru-Dreapta, a declarat că ceea ce s-a întâmplat la referendum reprezintă "o victorie a bunului simţ şi o victorie a cetăţenilor asupra unei politici care nu ţine cont de interesele lor".

1179 afișări
Imaginea articolului Ungureanu, despre referendum: Este o victorie a bunului simţ

Mihai Razvan Ungureanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Sunt convins că românii ştiu foarte bine, după 20 de ani, să distingă între bine şi rău şi maturitatea politică a naţiunii române s-a dovedit încă o dată. Credem că ceea ce s-a întâmplat în această zi este proba autentică a faptului că peste 50% dintre români doresc respectarea Constituţiei şi a tuturor legilor acestei ţări şi este o victorie a democraţiei, este o victorie a bunului simţ şi, nu în ultimul rând, o victorie a cetăţenilor asupra unei politici care nu ţine cont de interesele lor", a spus Ungureanu, la plecarea de la sediul de campanie al lui Traian Băsescu.

Întrebat dacă mai este posibilă o răsturnare a prezenţei la urne de votul românilor din diaspora, Ungureanu a arătat că românii din străinătate ştiu să preţuiască "meritul şi competenţa profesionale". "Credem în momentul de faţă că toţi românii care se află în străinătate ştiu foarte bine că în străinătate meritul şi competenţa profesionale sunt preţuite, românii care se află în străinătate ştiu foarte bine ce înseamnă contribuţia lor la prosperitatea şi viitorul naţiunii române", a afirmat fostul premier.

El a arătat că "reconstrucţia" de după referendum trebuie făcută şi cu aceia care au fost "intoxicaţi de propaganda mincinoasă". "În momentul de faţă, problema pe care ne-o punem sau cel puţin problema pe care mi-o pun este aceea de a reconstrui ceea ce alţii au distrus în 3 luni de zile şi pentru acest lucru este vital important ca naţiunea întreagă să participe. Nu credem că prosperitatea, viitorul şi demnitatea naţiunii române pot fi construite pe dezbinare şi pe ură. Acest lucru l-am spus în câteva rânduri şi îl pronunţ încă o dată şi credem cu tărie că toţi cei care au fost intoxicaţi de propagandă mincinoasă au astăzi ocazia să îşi dea seama care şi unde se află adevărul şi pe adevăr ne construim libertatea noastră", a afirmat Ungureanu.

Întrebat dacă la sediul de campanie al lui Băsescu s-au discutat deja planurile pentru alegerile parlamentare şi dacă el va fi liderul forţelor de dreapta la următorul scrutin sau candidat la alegerile prezidenţiale, Ungureanu a evitat să răspundă, spunând doar că "dreapta trebuie să intre unită în alegerile parlamentare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici