Ungureanu: Ponta asimilează politica externă cu politica sportivă, beneficiul României este zero

Copreşedintele Alianţei România Dreaptă Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, miercuri, că premierul Victor Ponta "asimilează politica externă cu politica sportivă", arătând că premierul a mers în străinătate la un meci de fotbal, iar beneficiul pentru România a fost zero.

248 afișări
Imaginea articolului Ungureanu: Ponta asimilează politica externă cu politica sportivă, beneficiul României este zero

Mihai Răzvan Ungureanu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Mihai Răzvan Ungureanu a prezentat, alături de Vasile Blaga, bilanţul guvernării Ponta, la cinci luni de la instalarea actualului Executiv.

"Domnul Ponta a început mandatul cu reuniunea premierilor la Bucureşti, pregătită de Guvernul Ungureanu, a urmat un şir de vizite la Bruxelles, chemat să dea socoteală, la care se adaugă ieşirile sau întâlnirile cu înalţi demnitari străini prilejuită de meciuri. Domnia sa (Victor Ponta n.r.) asimilează politica externă cu politica sportivă. De două ori merge la Londra la Jocurile Olimpice, beneficiul pentru România ca prezenţă prin domnia sa zero. Meci Cehia-Polonia, Campionatul European în Polonia, pretext pentru a se întâlni cu prim-ministrul polonez, beneficiul pentru România zero, se întâlneşte cu prim-ministrul polonez cu ocazia Reuniunii Prietenilor Coeziuni", a precizat Ungureanu.

El a mai spus că "tot la Bucureşti şi tot la meci" Victor Ponta s-a întâlnit cu prim-ministrul moldovean, şi în acest caz beneficiul pentru România a fost zero, deoarece fusese deja organziată o şedinţă de guvern comună România-Republica Moldova.

Ungureanu a mai spus că Guvernul Ponta a dat în cele cinci luni peste 700 de hotărâri de guvern dintre care 500 au fost doar pentru numiri în funcţii, precum şi 16 ordonanţe de urgenţă, trei ordonanţe simple şi 315 decizii ale prim-ministrului.

Potrivit lui Mihai Răzvan Ungureanu, locurile de muncă create în această perioadă sunt zero, iar investiţiile străine sunt de 15 ori mai puţine decât în vremea guvernului Boc.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că pe români îi aşteaptă scumpirea alimentelor, creşterea preţului la combustibil care va duce la scumpirea nivelului de trai cu 20 de procente, dublarea costurilor întreţinerilor, dar şi impozite mai mari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici