Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a înregistrat rezultate electorale slabe în două landuri germane

  • CDU a înregistrat rezultate electorale slabe în alegerile desfăşurate în două landuri germane
  • Partidul Social-Democrat (SPD) a câştigat scrutinul parlamentar regional în Rheinland-Pfalz, iar Alianţa 90/Verzi este pe primul loc în Baden-Württemberg
  • Wolfgang Schäuble consideră că rezultatele nu sunt relevante pentru scrutinul parlamentar federal programat în septembrie
376 afișări
Imaginea articolului Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a înregistrat rezultate electorale slabe în două landuri germane

Sursa foto: profimedia

Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, a înregistrat rezultate slabe în alegerile parlamentare desfăşurate duminică în landurile Rheinland-Pfalz şi Baden-Württemberg, conform proiecţiilor realizate pe baza sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Rezultatele par să reflecte nemulţumirile faţă de restricţiile antiepidemice şi faţă de situaţia economică şi socială.

În landul Rheinland-Pfalz, Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) este creditat cu 36,0% din voturi, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) cu 26,8%, iar formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD), cu 9,1%.

În landul Baden-Württemberg, Alianţa 90/Verzi a obţinut 32,8%, Uniunea Creştin-Democrată, 23,6%, iar Partidul Social-Democrat (11,1%), potrivit publicaţiei Die Welt.

Preşedintele Bundestagului, Wolfgang Schäuble, unul dintre liderii Uniunii Creştin-Democrate (CDU), nu consideră că rezultatele alegerilor din Rheinland-Pfalz şi Baden-Württemberg sunt relevante pentru scrutinul parlamentar federal programat în Germania în septembrie. "Pentru CDU nu este, în niciun caz, o seară frumoasă. Dar era previzibil. Însă, în aceste cazuri, a fost vorba despre dueluri de personalităţi", a afirmat Wolfgang Schäuble.

Secretarul general al Partidului Social-Democrat (SPD), Lars Klingbeil, a salutat rezultatul înregistrat de formaţiune în landul Rheinland-Pfalz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici