Uniunea Europeană va ajuta poporul palestinian, dar cu o condiţie

  • UE va continua să ajute palestinienii dar după ce vor demonstra că fondurile nu merg către Hamas
  • Comisarul Várhelyi a provocat un val de reacţii după ce a declarat anterior oprirea tuturor ajutoarelor UE pentru Gaza
2460 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană va ajuta poporul palestinian, dar cu o condiţie

Sursa foto: MediafaxFoto

UE va continua să trimită ajutoare palestinienilor după ce o analiză efectuată de Comisia Europeană a confirmat că Hamas nu a accesat fonduri, iar programele vor continua fără întârzieri, au declarat marţi oficialii Comisiei.

„Ancheta nu a găsit indicii cum că banii UE ar fi folosiţi direct sau indirect de organizaţia teroristă Hamas”, a declarat vicepreşedintele executiv al Comisiei, Valdis Dombrovskis.

Uniunea Europeană este cel mai mare donator internaţional al palestinienilor. În timpul anchetei au fost verificate 119 contracte în valoare de 331 de milioane de euro, relatează Politico.

Olivér Várhelyi, comisarul pentru vecinătate şi extindere, a declanşat controverse majore atunci când a anunţat unilateral îngheţarea întregului ajutor UE pentru Palestina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici