UNPR contează pe 20 de deputaţi şi 10 senatori care vor vota împotriva moţiunii

UNPR contează, la votul împotriva moţiunii de cenzură, pe lângă cei 18 deputaţi înscrişi în partid, şi pe doi deputaţi independenţi neafiliaţi unui grup parlamentar, au declarat pentru MEDIAFAX surse parlamentare.

123 afișări
Imaginea articolului UNPR contează pe 20 de deputaţi şi 10 senatori care vor vota împotriva moţiunii

UNPR contează pe 20 de deputaţi şi 10 senatori care vor vota împotriva moţiunii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit acestor surse, din discuţiile pe care liderii UNPR le-au avut cu unii senatori şi deputaţi independenţi neafiliaţi grupurilor parlamentare, doi dintre deputaţii independenţi au declarat că vor vota împotriva moţiunii de cenzură.

Sursele menţionate au menţionat că pe lângă cei 20 de deputaţi, 18 ai UNPR şi doi independenţi neafiliaţi grupurilor parlamentare, UNPR se bazează şi pe zece senatori care vor vota împotriva moţiunii de cenzură, în afara celor din PDL şi UDMR.

Conform informaţiilor postate pe site-ul Senatului, sunt patru deputaţi fără apartenenţă la un grup parlamentar: Mircea Irimescu, Nicolae Stan, Gabriel Tiţa-Nicolescu, Gheorghe Zoicaş.

Mircea Irimescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că, "în momentul de faţă, înclină să voteze moţiunea de cenzură" iniţiată de PSD, arătând că nu a luat o decizie definitivă.

Nicolae Stan a spus că "mai este până marţi", când se va dezbate moţiunea de cenzură în Parlament, dar a menţionat că va vota cu bilele la vedere.

Gabriel Tiţa-Nicolescu a declarat, miercuri, că nu s-a decis încă asupra modului cum va vota la moţiunea de cenzură a PSD, arătând că cel mai probabil se va abţine.

La rândul său, Gheorghe Zoicaş a declarat, miercuri, că va decide cum va vota la moţiunea de cenzură a PSD în funcţie de măsurile pe care Guvernul le anunţă în privinţa reducerii salariilor la companiile de stat, menţionând că, dacă Executivul nu ia aceste măsuri, va vota pentru moţiune.

Moţiunea de cenzură a PSD intitulată "Opriţi genocidul social!" a fost citită miercuri în plenul Parlamentului, urmând să fie dezbătută şi votată marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici