UNPR îşi declară disponibilitatea pentru o întâlnire cu Băsescu şi salută iniţiativa acestuia

UNPR îşi manifestă disponibilitatea de a participa la o discuţie cu preşedinteleTraian Băsescu pe tema concluziilor celor mai recente lucrări ale Consiliului European, menţionând că salută iniţiativa şefului statului privind organizarea unei întâlniri cu partidele.

232 afișări
Imaginea articolului UNPR îşi declară disponibilitatea pentru o întâlnire cu Băsescu şi salută iniţiativa acestuia

UNPR îşi declară disponibilitatea pentru o întâlnire cu Băsescu şi salută iniţiativa acestuia (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Uniunea Naţională pentru Progresul României îşi manifestă disponibilitatea de a participa la o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu pe tema acordului de guvernanţă fiscală din interiorul Uniunii Europene. În actualul context economic european şi mondial, dialogul politic este absolut necesar şi constituie o premisă solidă pentru aplicarea imediată şi eficientă a măsurilor anticriză, atât la nivel naţional cât şi la nivel comunitar", afirmă UNPR într-un comunicat.

Potrivit UNPR, Acordul de guvernanţă fiscală este un pas înainte făcut de liderii europeni, iar imperativul echilibrării bugetelor naţionale în interiorul Uniunii Europene reprezintă o soluţie câştigatoare pe termen lung.

"Salutând iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu, UNPR îşi exprimă convingerea că România trebuie să ducă mai departe angajamentele asumate şi să continue pe drumul responsabilităţii economice şi politice", se arată în comunicat.

UNPR precizează că identificarea şi efectuarea rapidă a tuturor paşilor care se impun reprezintă o obligaţie pe care, că membru al Coaliţiei de guvernare, este gata să şi-o asume "cu maximă responsabilitate".

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Bruxelles, că săptămâna viitoare va informa partidele cu privire la concluziile summit-ului UE, precizând că nu o va face prin hârtii, pentru că "oricum nu le citeşte nimeni".

"Săptămâna viitoare o să încerc să organizez o întâlnire cu partidele, şi de la putere, şi de la opoziţie, să le prezint ce ar urma, pentru că s-ar putea ca partidele să spună «Nu vrem să fim în acest acord de guvernanţă fiscală». Dacă aşa hotărăsc partidele? Eu însă am informat Consiliul că România va merge în acest acord pentru că sunt două lucruri esenţiale: în primul rând, chiar programele pe care noi le avem cu UE, BM, cu FMI sunt îndreptate către convergenţă, care ne îndreaptă către acest lucru", a spus Traian Băsescu.

El a susţinut că pentru România este uşor să intre în acest program.

Întrebat ce se întâmplă dacă partidele nu vor modificarea Constituţiei, Traian Băsescu a răspuns: "Să privim lucrurile pozitiv, pentru că eu vă pot spune că, pentru noi, în primul rând politic este foarte important. Ştiţi că se crease grupul celor 17, iar noi am avut o bătălie destul de grea şi, aţi văzut, cel puţin vreo patru ieşiri publice ale mele, dar nu numai atât am făcut pentru a nu ne trezi izolaţi şi cred că am fost unul dintre politicienii care s-au bătut cel mai eficient pentri acest 17+n, cine vrea să vină".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici