UPDATE: Miniştrii renunţă la mobile în Guvern, acuzând dureri de cap de la instalaţia de bruiaj

(adaugă declaraţiile miniştirilor Turismului, Transporturilor şi Economiei)

5 afișări

Miniştrii au decis să numai intre cu telefoanele mobile în sala de şedinţe a Guvernului, ci să îşi lase aparatele într-o sală special amenajată, astfel încât să nu mai fie pornită instalaţia de bruiaj a reţelei de telefonie, mulţi dintre aceştia acuzând dureri de cap.

Toţi miniştrii care au intrat miercuri în sala de şedinţă a Guvernului au fost rugaţi să iasă după câteva minute pentru a-şi lăsa telefoanele mobile, într-o încăpere special amenajată pe holul Palatului Victoria. Aici fiecare şi-a pus telefoanele mobile în câte o cutie prevăzută cu cheiţă.

Unii miniştrii au luat încuiat cutiuţa cu telefonul mobil şi au luat cheia, alţii au preferat să lase cheia în încuietoare, dar au fost şi câţiva miniştri care au ales să lase mobilele în grija propriilor angajaţi.

"Eu nu m-am plâns de dureri de cap, nici nu simţeam ceva, dar ni s-a spus să alegem între pornirea instalaţiei de bruiaj şi lăsarea mobilelor în afara sălii. Mai mulţi colegi s-au plâns că, după câteva ore de stat în sala de şedinţe a Guvernului, simţeau că îi doare capul foarte tare. Am înţeles că, de fapt, şi miniştrii din vechiul Cabinet renunţaseră să mai ţină şedinţele de Guvern cu bruiajul telefoanelor", a explicat jurnaliştilor ministrul Turismului, Elena Udrea, înaintea şedinţei Executivului.

Întrebat dacă simte bruiajul în timpul şedinţelor, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat pentru MEDIAFAX că el a devenit imun.

"Din câte guverne am făcut parte, pe mine nu mă mai doare capul deloc", a spus Berceanu.

În schimb, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a arătat că adesea membrii Executivului ajung să aibă dureri de cap de la dezbaterile din şedinţe.

Comunicaţiile mobile sunt bruiate în timpul şedinţelor Executivului din motive de securitate şi pentru a păstra caracterul confidenţial al unora dintre discuţiile care au loc între membrii cabinetului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici