USD: Poziţia lui Băsescu privind o nouă desemnare a premierului, iresponsabilă

Poziţia preşedintelui Traian Băsescu privind o nouă desemnare a premierului este iresponsabilă, având unicul scop de a genera avantaje politice proprii şi instabilitate, susţine USD într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

472 afișări
Imaginea articolului USD: Poziţia lui Băsescu privind o nouă desemnare a premierului, iresponsabilă

USD: Poziţia lui Băsescu privind o nouă desemnare a premierului, iresponsabilă

"Uniunea Social Democrată subliniază faptul că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, privind o nouă desemnare a premierului Victor Ponta, sunt pur politice şi nu au o bază constituţională. Mandatul prim-ministrului încetează doar în condiţiile Articolului 110 din Constituţie, iar nimic din situaţia politică din prezent nu se încadrează în prevederile acestui articol", afirmă USD.

Potrivit comunicatului, premierul Victor Ponta a anunţat deja că programul de guvernare nu se va schimba şi că viitoarea structură a Guvernului va prelua întru totul obiectivele Uniunii Social Liberale.

"Uniunea Social Democrată consideră că poziţia preşedintelui Traian Băsescu este iresponsabilă, aceasta având unicul scop de a genera avantaje politice proprii şi instabilitate", se mai arată în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la ProTV, că modificarea programului de guvernare înseamnă că premierul Ponta ar trebui redesemnat ca premier, menţionând: "Dacă premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la CC".

Preşedintele a spus că "din discuţii" ştie că UDMR face, pentru a intra la Guvernare, solicitări care ar însemna modificarea programului de guvernare.

Noul Executiv va continua cu programul de guvernare al USL, astfel că nu existp niciun rol al preşedintelui în actuala procedură, a declarat premierul Victor Ponta, într-un comunicat transmis de Guvern.

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind redesemnarea prim-ministrului sunt pur politice şi fără nicoo bază constituională, deoarece în Parlament va fi schimbată compoziţia politică, nu şi programul, a declarat premierul Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici