USR a anunţat că nu va vota Strategia Naţională de Apărare trimisă de Iohannis. Barna: Corupţia devine fenomen secundar

  • USR anunţă că nu va vota Strategia Naţională de Apărare a Ţării în forma trimisă Parlamentului de preşedintele Iohannis.
  • Liderul USR, Dan Barna, a transmis, joi, că în strategie corupţia devine un fenomen secundar.
  • ”E ca şi cum o dată cu dispariţia lui Liviu Dragnea din prim-plan toate problemele s-au rezolvat”, mai spune el.
3439 afișări
Imaginea articolului USR a anunţat că nu va vota Strategia Naţională de Apărare trimisă de Iohannis. Barna: Corupţia devine fenomen secundar

Barna: În Strategia Naţională de Apărare a Ţării corupţia devine fenomen secundar

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, joi, că, în Strategia Naţională de Apărare a Ţării, elaborată de CSAT şi trimisă Parlamentului spre aprobare, corupţia devine un fenomen secundar. ”E ca şi cum o dată cu dispariţia lui Liviu Dragnea din prim-plan toate problemele s-au rezolvat”, mai spune el.

”În mod inexplicabil, în Strategia Naţională de Apărare a Ţăriii, elaborată de CSAT şi trimisă Parlamentului spre aprobare, corupţia devine un fenomen secundar. E ca şi cum o dată cu dispariţia lui Liviu Dragnea din prim-plan toate problemele s-au rezolvat. Nu s-au rezolvat. Simplul fapt că acum la putere e PNL nu schimbă cu nimic datele problemei. România încă n-a reparat dezastrul legislativ din justiţie lăsat în urmă de regimul Dragnea”, a declarat Dan Barna.

Liderul USR apreciază că profiturile uriaşe obţinute din infracţiuni încă n-au fost recuperate.

”Cazurile de mare corupţie anchetate de instituţiile abilitate sunt tot mai puţine. Asta în timp ce zilnic aflăm despre achiziţii dubioase (care au loc chiar şi în momente grele cum e apariţia unei pandemii), despre conducte de bani publici scurşi către clientela de partid şi despre programe guvernamentale din care întotdeauna statul şi românii pierd. Corupţia rămâne unul dintre principalele obstacole în calea dezvoltării acestei ţări. Refuzând să vedem asta, refuzăm realitatea. USR nu va vota Strategia Naţională de Apărare în forma actuală. Lupta anticorupţie trebuie să rămână o prioritate a statului român”, conchide preşedintele Uniunii Salvaţi România.

Preşedintele Iohannis a transmis joi Parlamentului documentul Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024 şi a solicitat aprobarea sa, „astfel încât România, în cel mai scurt timp, să aibă o nouä Strategie”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici