USR a sesizat Comisia Europeană cu privire la azilele groazei din Voluntari

Europarlamentarul USR Vlad Botoş a trimis marţi o scrisoare oficială în care semnalează situaţia gravă cu care se confruntă unele persoane instituţionalizate din România, în contextul anchetei privind azilele din Voluntari.

279 afișări
Imaginea articolului USR a sesizat Comisia Europeană cu privire la azilele groazei din Voluntari

USR a sesizat Comisia Europeană cu privire la azilele groazei din Voluntari

„Europarlamentarul USR Vlad Botoş a trimis marţi o scrisoare oficială lui Didier Reynders, comisar european cu atribuţii în ceea ce priveşte justiţia, şi Verei Jurova, vicepreşedinta Comisiei Europene pentru valori europene şi transparenţă, în care semnalează situaţia gravă cu care se confruntă unele persoane instituţionalizate din România, în contextul anchetei privind azilele groazei din Voluntari”, potrivit unui comunicat de presă.

Vlad Botoş solicită activarea mecanismelor Uniunii Europene care ar putea impune respectarea drepturilor omului, dar şi respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.

„Este inacceptabil ca în casele de bătrâni care au contracte cu statul să se întâmple asemenea acte inumane. Bătrânii noştri suferă din cauza unui sistem inechitabil de pensii. Acum, cei care nu mai pot să aibă grijă de iei înşişi mai trebuie să trăiască şi cu groaza că pot ajunge într-o casă condusă de asemenea monştri. E nevoie de soluţii urgente pentru monitorizare şi intervenţie de la nivel european în cazul sistemului caselor de bătrâni, ca o garanţie în plus pentru siguranţa acestor persoane”, spune europarlamentarul Vlad Botoş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici