USR despre OUG pe energie: O sfidare la adresa tuturor, a românilor şi a industriei

  • USR reacţionează după adoptarea OUG pe energie şi spune că Guvernul îşi arată din nou incompetenţa prin adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pe 1 septembrie cu aplicabilitate de la 1 septembrie, fără nicio dezbatere publică.
  • „Este o sfidare la adresa tuturor, a românilor şi a industriei”, arată USR.
611 afișări
Imaginea articolului USR despre OUG pe energie: O sfidare la adresa tuturor, a românilor şi a industriei

Toată această schemă de plafonare creează haos şi distruge încet dar sigur sectorul energetic şi economia românească. Asta se întâmplă când un guvern incompetent intră cu bocancii în piaţă! Noile modificări scot din schema de plafonare sute, mii de companii care până acum au beneficiat. Consecinţele vor fi dramatice: restrângerea activităţii, preţuri mai mari în economie şi pierderi de locuri de muncă. Soluţia era să dăm credit fiscal la toate companiile româneşti şi să reducem taxele din factură pentru toţi românii”, spune Cristina Prună, deputat USR şi vicepreşedinte al Comisiei de industrii şi servicii.

Potrivit deputatului USR, creşterile de taxe asupra companiilor din domeniu se vor reflecta în creşteri de preţuri pe lanţ şi pierderi de locuri de muncă.

„Toată economia pierde, mai puţin PSD, care va avea acces, prin ministerul Finanţelor, la nişte bani din preţul energiei neplafonat, achitat de consumatorii industriali, companii, practic de toată activitatea economică din România”, mai spune Prună.

Aceasta spune că soluţiile USR sunt „simple şi nu este prea târziu să fie aplicate”: reducerea TVA de la 19% la 5% cum au făcut-o Spania, Germania şi alte ţări, eliminarea altor taxe din factură şi credit fiscal pentru toate întreprinderile româneşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
energie,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici