USR: Guvernul Ciolacu nu are bani pentru mamele cu tulburări post-natale, dar plăteşte sinecuri

Deputatul USR Filip Havârneanu afirmă că Guvernul nu a alocat fondurile necesare pentru aplicarea legii prin care mamele pot primi consiliere psihologică gratuită, după ce o mamă, la Botoşani, şi-a aruncat pe geamul unui hotel cei doi copii, din care a unul a murit.

3029 afișări
Imaginea articolului USR: Guvernul Ciolacu nu are bani pentru mamele cu tulburări post-natale, dar plăteşte sinecuri

USR: Guvernul Ciolacu nu are bani pentru mamele cu tulburări post-natale, dar plăteşte sinecuri

Deşi legea care prevede acordarea de consiliere psihologică gratuită pentru femeile care nasc este în vigoare de la începutul acestui an, mamele cu tulburări post-natale nu pot beneficia nici la această oră de serviciile de terapie, pentru că Guvernul nu a asigurat banii necesari, potrivit unui comunicat USR.

„Legea 33/2023 pe care am iniţiat-o a intrat în vigoare în luna ianuarie, dar nu poate fi aplicată. Solicit Guvernului să aloce cât mai repede fondurile ce urmează a fi decontate pentru consilierea psihologică a femeilor care nasc şi să prevenim astfel noi tragedii. Este o neglijenţă aproape criminală să ai bază legală pentru a salva vieţi şi să o laşi în umbră, fiindcă tu, ca Guvern, ai alte priorităţi, cum ar fi să plăteşti bine sinecurile de partid”, a spus Filip Havârneanu.

Deputatul USRcere ca legea să devină funcţională fără alte amânări, cu atât mai mult cu cât 45% dintre naşterile din UE în rândul fetelor cu vârste mai mici de 15 ani sunt înregistrate în România.

„Sub ochii noştri se petrec alte drame, alţi copii au parte de un sfârşit cumplit şi alte mame, foarte multe tinere, recurg la gesturi extreme, pentru că nu au primit ajutor la timp. Ceea ce face Guvernul lui Ciolacu acum este să întoarcă spatele mamelor care ar fi avut o şansă împreună cu cei mici la o viaţă normală. Fondurile alocate acestor servicii de psihoterapie trebuie să fie gândite cu generozitate şi alocate urgent. Nu vreau să cred că avem nişte călăi în Guvern, imuni la traumele femeilor care vor să aibă rolul de mamă”, a conchis deputatul USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici