USR: Guvernul Ciolacu nu vrea stoparea folosirii în scop personal a maşinilor instituţiilor

Iniţiativa legislativă USR care ar stopa folosirea de către angajaţi în scop personal, în afara programului de lucru sau chiar în vacanţe, a maşinilor instituţiilor publice a primit aviz negativ din partea Guvernului PSD-PNL, potrivit unui comunicat de presă.

807 afișări
Imaginea articolului USR: Guvernul Ciolacu nu vrea stoparea folosirii în scop personal a maşinilor instituţiilor

USR: Guvernul Ciolacu nu vrea stoparea folosirii în scop personal a maşinilor instituţiilor

„Dotarea acestor maşini cu sisteme GPS pentru monitorizarea şi localizarea flotei auto ar fi rezolvat problema, după cum a demonstrat Primăria Câmpulung Muscel, condusă de primăriţa USR Elena Lasconi, unde, după instalarea de astfel de sisteme de monitorizare, consumul de carburant a scăzut cu 70%. Propunerea USR este o măsură de bun-simţ, care, cu siguranţă, ar ajuta la reducerea cheltuielilor statului român şi ar proteja şi mediul înconjurător. După cum ne-a obişnuit, însă, Marcel Ciolacu spune una şi face fix pe dos”, transmite USR.

Conform sursei citate, Executivul a avizat negativ proiectul de lege.

„Statul român cheltuie sume uriaşe cu consumul de combustibil, în condiţiile în care în aproape jumătate din timp maşinile instituţiilor publice sunt folosite ilegal. Doar la nivelul ministerelor, fără a se lua în calcul instituţiile din subordine, în anul 2022 s-au cheltuit 232.590.136,19 lei, în creştere faţă de 2021, când s-au cheltuit 170.082.763,06 lei, şi faţă de 2020, când s-au cheltuit 155.517.752,60 lei. Îmi este tot mai clar că actuala guvernare nu vrea să oprească nici creşterea cheltuielilor statului, nici furtul din instituţii. Sunt interesaţi doar de sinecuri, posturi pentru pilele de partid şi pensii speciale, în timp ce pe românii de rând îi împovărează cu noi taxe şi impozite”, spune deputatul Brian Cristian, iniţiatorul proiectului legislativ.

Deputatul USR a constatat, în timpul documentării pentru scrierea iniţiativei, că „statul român nu ştie câte autovehicule are în total, această informaţie putând fi obţinută doar prin cereri depuse către fiecare instituţie în parte şi adunarea datelor individuale”.

„Aceasta este reforma de ochii lumii pe care PSD şi PNL ne mint că o tot fac de mai bine de 30 de ani”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
brian,
ciolacu,
maşini

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici