USR îi cere lui Aurescu să nu valideze numirea Monicăi Babuc în funcţia de director ICR Chişinău

USR cere ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să nu valideze numirea Monicăi Babuc în funcţia de director al ICR Chişinău, pentru că „ar fi un afront la adresa actualului guvern proeuropean de la Chişinău”.

484 afișări
Imaginea articolului USR îi cere lui Aurescu să nu valideze numirea Monicăi Babuc în funcţia de director ICR Chişinău

Senatorii USR au arătat, la audierea de miercuri a Monicăi Babuc în Parlament, că „este inadmisibil ca România să trimită ca reprezentant la Chişinău o persoană apropiată de fugarul Vladimir Plahotniuc, cel care susţine acţiuni de destabilizare a guvernului moldovean”.

„Nu e posibil ca singura strategie de cadre a ICR să fie susţinerea politică a PSD sau PNL pentru o anumită funcţie. Doamna Babuc a preluat conducerea unui partid imediat după ce Vladimir Plahotniuc a fugit din Republica Moldova. Ce urmează, să ne trezim că-l numim pe Sebastian Ghiţă la conducerea ICR Belgrad? Măcar el îşi plăteşte singur cazarea”, a susţinut senatorul Radu Mihail.

Senatorii USR au întrebat-o pe Monica Babuc dacă se dezice de acţiunile oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc pentru că până în prezent nu a luat o poziţie publică.

„Aţi preluat conducerea Partidului Democrat din Moldova imediat după fuga lui Plahotniuc. Dumnealui şi Ilan Şor sunt supuşi sancţiunilor SUA pentru fapte de corupţie. Nu am văzut nicio declaraţie publică a dumneavoastră prin care să vă deziceţi de Plahotniuc sau de ce a făcut el”, a spus senatorul Remus Negoi, membru al Comisiei de cultură din Senat.

Senatorul USR Cristian Bordei, membru al comisiei pentru politică externă din Senat, a atras atenţia că asemenea numiri trebuie să aibă la bază competenţele profesionale, nu cele politice, astfel încât România să nu se facă de râs pe plan internaţional.

Monica Babuc, fost ministru al Culturii în Republica Moldova, a fost audiată, miercuri, în Parlament, pentru a fi numită director al ICR Chişinău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr,
babuc,
aurescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici