USR: Noua lege a pensiilor, o lege a promisiunilor deşarte, care nu asigură echitatea

O lege a promisiunilor deşarte, care nu asigură echitatea sistemului de pensii, susţin reprezentanţii USR despre noua Lege a pensiilor, proiect adoptat marţi seara de Senat.

310 afișări
Imaginea articolului USR: Noua lege a pensiilor, o lege a promisiunilor deşarte, care nu asigură echitatea

USR: Noua lege a pensiilor, o lege a promisiunilor deşarte, care nu asigură echitatea

USR arată că Legea pensiilor a trecut în doar 24 de ore prin Senat, fără o dezbatere corectă şi fără să aibă calcule de impact financiar.

„PSD şi PNL au votat la Senat o nouă lege a pensiilor despre care nu ştiu cât costă şi pentru care nu există bani în buget. Este o lege a promisiunilor deşarte, care nu asigură echitatea sistemului de pensii”, transmit reprezentanţii formaţiunii printr-un comunicat.

Conform acestuia, senatorul USR Radu Mihail a cerut amânarea dezbaterilor până când Guvernul „va fi în stare să ofere date reale privind impactul bugetar al legii, iar cei doi miniştri – cel al Finanţelor şi cel al Muncii – vor catadicsi să participe la dezbateri”.

USR susţine că a adresat coaliţiei PSD-PNL mai multe întrebări, cum ar fi: care este impactul bugetar al noii legi a pensiilor, care sunt datele economice pe care au fost fundamente calculele, care sunt bazele pe care au fost stabilite formulele de calcul a pensiilor.

„Cât va dura recalcularea pensiilor? Are deja guvernul softul pentru recalcularea lor? Ce se întâmplă dacă, după 6 luni, aşa cum este prevăzut în lege, nu se încheie procesul de recalculare a pensiilor? În Comisie, am asistat la o dictatură a majorităţii, aţi trecut peste toate amendamentele noastre, dar măcar aici, în Plen, trebuie să ne răspundeţi, conform legii!”, a spus Irineu Darău.

De asemenea, senatorul Ştefan Pălărie a acuzat cele două partide din arcul guvernamental de ipocrizie, avertizând că „legea aceasta va fi un dezastru pentru români, un dezastru pentru mediul de afaceri, un dezastru pentru seniori şi doar un cadou pentru pensionarii speciali”.

„Vă rupeţi cămaşa de pe voi vorbind de echitate pentru pensionari. Dacă chiar vă doreaţi echitate între pensionari, de ce nu aţi scos pensiile speciale? Domnul Nicolae Ciucă, aici de faţă, se va muta de la 18 mii de lei pensie la 20 000 de euro. Vă spun un singur lucru: legea asta se numeşte legea minciună prin care domnul Ciolacu vrea să şi cumpere locul de preşedinte. Ar face orice ar pune ţara pe foc, doar să câştige nişte alegeri la anul!”, a spus senatorul.

USR a propus 32 de amendamente la legea pensiilor, dar toate au fost respinse.

Senatul a votat, marţi seara, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, cu 85 voturi „pentru”, 6 voturi „împotrivă” şi 19 abţineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici