USR: Nu putem tolera impostura la vârful agriculturii româneşti. Petre Daea trebuie să plece

„Ministrul PSD Petre Daea, aflat la al doilea mandat sub patru premieri diferiţi, trebuie să plece”, afirmă purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu. USR şi Forţa Dreptei au depus o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii.

450 afișări
Imaginea articolului USR: Nu putem tolera impostura la vârful agriculturii româneşti. Petre Daea trebuie să plece

USR: Nu putem tolera impostura la vârful agriculturii româneşti. Petre Daea trebuie să plece

USR şi Forţa Dreptei au depus o moţiune simplă împotriva ministrului Petre Daea, „care înregistrează eşec după eşec şi pune în pericol atât economia şi dezvoltarea României, cât şi securitatea alimentară a ţării”.

„Ministrul PSD Petre Daea, aflat la al doilea mandat sub patru premieri diferiţi, trebuie să plece. A dovedit să nu poate să ţină agricultura românească în pas cu agricultura europeană din acest moment. Singura realizare a lui Petre Daea este că şi-a angajat rudele, ne amintim cu toţii cum justifica angajarea fiicei sale în ministerul condus de el. Petre Daea muncea în Ministerul Agriculturii şi în vremea PCR şi probabil că aşa i se pare corect să procedeze, noi spunem că trebuie un alt ministru. Este nevoie să ne redobândim independenţa alimentară şi pentru aceasta este nevoie de un ministru competent, care să aibă idee de ce înseamnă o agricultură modernă, pe baze ştiinţifice”, declară Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR.

În moţiunea intitulată „De la grânarul Europei la ruşinea Europei. Ministrul Daea distruge cu bună ştiinţă agricultura românească”, USR şi Forţa Dreptei îl acuză pe Petre Daea că a ratat toate proiectele mari în domeniul Agriculturii: a ratat finanţări din PNRR, a ratat Planul Naţional Strategic, a ratat fondurile europene pentru fermierii români, dar şi compensaţiile pentru importurile din Ucraina.

„Toate aceste eşecuri în rafală costă România şi pe fermierii români miliarde de lei. Totodată, Petre Daea a gestionat dezastruos crizele de pestă porcină şi gripă aviară, a încurajat mafia din agricultură şi a susţinut modele falimentare, precum Casa de Comerţ Unirea şi Bursa de Peşte de la Tulcea.Asemenea predecesorului său, Adrian Chesnoiu, <nea Petrică> Daea, cum este numit într-o anchetă DNA, a avut ca prioritate să-şi angajeze neamurile şi să umple Ministerul şi agenţiile din subordine cu incompetenţi de la partid. USR a solicitat, în mod repetat, demisia celui pe care fermierii români îl cataloghează drept <un măscărici, un bufon al agriculturii româneşti>. Cum acesta nu a dovedit minima onoare de a părăsi funcţia de ministru, USR cere PSD, PNL şi UDMR să voteze în favoarea moţiunii simple şi să-l îndepărteze din funcţie pe Petre Daea, ministrul care a produs cele mai multe pagube agriculturii. Când oamenilor de abia le mai ajung banii pentru mâncare, nu putem tolera impostura la vârful agriculturii româneşti. Petre Daea trebuie să plece şi să nu mai fie readus niciodată în fruntea Ministerului Agriculturii”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici