USR PLUS: Senatul a votat, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române

  • Senatul a votat, cu majoritate de voturi, iniţiativa USR PLUS – PNL de desfiinţare a Institutului Revoluţiei Române.
  • Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 beneficiază de un regim juridic atipic în structura instituţională a statului român.
  • Proiectul pleacă spre dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional.
862 afișări
Imaginea articolului USR PLUS: Senatul a votat, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române

USR PLUS: Senatul a votat, cu majoritate de voturi, desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române

Senatul a votat, cu majoritate de voturi, iniţiativa USR PLUS – PNL de desfiinţare a Institutului Revoluţiei Române, anunţă USR PLUS.

Senatorul USR PLUS de Iaşi, Cristi Berea, a afirmat că Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 trebuie să fie desfiinţat deoarece nu s-a achitat în mod real niciodată de sarcinile care-i reveneau, conform legii de funcţionare a al instituţiei.

M-am apucat să scriu proiectul acesta de lege imediat ce Curtea Constituţională a admis cererea PSD-ului şi a picat legea anterioară, pe care o votasem. Am decis să depunem, împreună cu colegii de la PNL, un nou proiect deoarece, din păcate pentru România, Ion Iliescu trăieşte de pe urma sistemului ticăloşit pe care l-a creat. Am fost cu toţii martori, acum câteva luni de zile, la încercarea patetică a Institutului de a se debarasa de Ion Iliescu: Institutul Revoluţiei Române nu-l mai recunoaşte pe Ion Iliescu drept preşedinte. Nu e de ajuns. Institutul mistificării revoluţiei române trebuie să înceteze să mai funcţioneze”, a declarat Cristi Berea.

Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 beneficiază de un regim juridic atipic în structura instituţională a statului român, în condiţiile în care specificul acestuia este mai degrabă al unei fundaţii decât al unei instituţii publice. CCR a decis că legea prin care Guvernul desfiinţa Institutul Revoluţiei Române este neconstituţională.

Ordonanţa de urgenţă de desfiinţare a Institutului a fost adoptată la finalul lui 2019 de Guvernul Orban, dar majoritatea condusă de PSD din legislativul trecut a respins-o. Actul normativ a fost trimis la reexaminare de preşedintele Iohannis, iar noul Parlament a aprobat desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Proiectul pleacă spre dezbatere la Camera Deputaţilor, care este camera decizională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici