USR şi Forţa Dreptei au depus moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe, Marcel Boloş

  • Deputaţii USR şi Forţa Dreptei au depus luni o moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe, Marcel Boloş.
  • Documentul este intitulat „Ministrul Boloş, inventatorul şi păzitorul taxei pe boală trebuie să plece”.
254 afișări
Imaginea articolului USR şi Forţa Dreptei au depus moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe, Marcel Boloş

„În conformitate cu articolului 12 din Constituţie şi a articolului 189 din regulamentul Camerei Deputaţilor, vă anunţ că deputaţii USR şi deputaţii Forţa Dreptei depun moţiunnea simplă <Ministrul Boloş, inventatorul şi păzitorul taxei pe boală trebuie să plece>”, spune deputatul USR Ionuţ Moşteanu.

Preşedinte de şedinţă, Alfred Simonis, precizează că va verifica dacă documentul îndeplineşte toate prevederile regulamentare, apoi Biroul Permanent va stabili programul.

„Ministrul PNL a inventat taxa pe boală pentru ca, anul acesta, să încaseze 500.000 de euro pe zi de la angajaţii bolnavi, părinţii copiilor sub tratament şi mame. Au minţit când spuneau că vin cu «zero taxe noi», apoi au minţit că nu afectează mamele care au născut , acum mint că au eliminat-o. De fapt, doar au votat la Senat amendamentele depuse de USR, s-au lăudat şi, apoi, le-au blocat în Camera Deputaţilor. Domnul Boloş, inventatorul şi păzitorul taxei pe boală trebuie sa plece acasă cu suprataxările inventate de dumnealui cu tot”, declară Oana Ţoiu, deputata USR care a anunţat, încă din decembrie 2023, că PSD şi PNL taie, de la 1 ianuarie 2024, din banii românilor aflaţi în concediu medical.

„Guvernarea PSD-PNL acţionează cu ticăloşie împotriva oricărui român cinstit şi împotriva tuturor promisiunilor făcute cetăţenilor. Creşterea accelerată a fiscalităţii, operată chiar de către un reprezentant susţinut de PNL în fruntea ministerului Finanţelor, arată adevărata faţă a PNL şi magnitudinea trădării faţă de toţi care au crezut că ar fi vorba de un partid de dreapta. Acest partid a încetat să mai fie liberal, iar toate măsurile adoptate în privinţa fiscalităţii demonstrează acest lucru. Forţa Dreptei, alături de partenerii noştri, va susţine anularea tuturor măsurilor adoptate de actualul Guvern, de la momentul promovării Ordonanţei 16/2022, şi revenirea nivelului taxelor şi impozitelor la nivelul prevăzut anterior. România are nevoie de un sistem fiscal raţional, orientat către stimularea liberei iniţiative şi care să nu mai acţioneze ca o ghilotină faţă de orice întreprinzător de bună-credinţă”, precizează Antonel Tănase, vicepreşedinte Forţa Dreptei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici