USR şi Forţa Dreptei, moţiune împotriva lui Bode: Nu poate rămâne fără de consecinţă acest rateu

Parlamentarii din Forţa Dreptei şi USR vor depune, luni, o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”.

620 afișări
Imaginea articolului USR şi Forţa Dreptei, moţiune împotriva lui Bode: Nu poate rămâne fără de consecinţă acest rateu

Orban gesticulând, în timp de Bode îl priveşte din spate

„Am decis ca parlamentarii din Forţa Dreptei, alături de cei din USR, să depunem luni o moţiune împotriva ministrului Lucian Bode pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen. Nu poate rămâne fără niciun fel de consecinţă acest rateu major al coaliţiei PSD-PNL şi normal ar fi fost să vina de la sine demisia/demiterea actualului ministru de Interne”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

Românii aşteaptă conferinţa de presă comună a preşedintelui Klaus Iohannis şi a ministrului de Interne, Lucian Bode, în care să explice de ce România nu a fost primită în Schengen, a afirmat vineri europarlamentarul Eugen Tomac.

„Românii aşteaptă astăzi (vineri) conferinţa de presă comună a domnilor Iohannis şi Bode”, scrie pe Facebook liderul PMP, Eugen Tomac.

Europarlamentarul PMP apreciază că cei doi au „obligaţia politică si instituţională” să ofere explicaţii „de ce România şi milioane de români am fost umiliţi”.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis joi un comunicat de presă în care anunţa că ”aderarea la Schengen este obiectivul nostru strategic şi nu ne vom opri până nu îl vom atinge”: „Dragi români, România nu se opreşte aici”.

Lucian Bode a dat o scurtă declaraţie de presă de la Bruxelles.

Consiliul Uniunii Europene pentru Justiţie şi Afaceri Externe a decis admiterea Croaţiei în Spaţiul Schengen, anunţă Preşedinţia cehă a instituţiei, precizând că au fost respinse solicitările României şi Bulgariei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
forţa dreptei,
usr,
bode

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici