USR va ataca la Curtea Constituţională numirea lui Alexandru Stănescu: "Au transformat ANRE într-o afacere de familie"

Reprezentanţii USR au anunţat, marţi, că vor sesiza Curtea Constituţională pe tema numirii lui Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu, în conducerea ANRE.

672 afișări
Imaginea articolului USR va ataca la Curtea Constituţională numirea lui Alexandru Stănescu: "Au transformat ANRE într-o afacere de familie"

USR va ataca la Curtea Constituţională - Au transformat ANRE într-o afacere de familie

„Noua majoritate parlamentară a făcut astăzi o mare greşeală votându-l pe Alexandru Stănescu membru în comitetul de reglementare al ANRE. Au transformat ANRE într-o afacere de familie, pentru că ştim cu toţii că domnul Stănescu este fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu. Nimic din CV-ul său nu-l califică pe domnul Alexandru Stănescu să ocupe această funcţie atât de importantă, plătită cu 6-8.000 de euro pe lună. Să ţinem cont de faptul că deciziile comitetului de reglementare al ANRE au un impact direct asupra pieţei de energie şi, implicit, asupra facturilor pe care românii le plătesc la energie electrică, gaze naturale şi chiar la energia termică”, a declarat Cristina Prună, vicepreşedintele din partea USR al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.

Reprezentanţii USR folosesc, în justificarea demersului, o ordonanţă de Guvern potrivit căreia „membrii Comitetului de reglementare trebuie să fie cetăţeni români, cu domiciliul stabil în România, cu o bună reputaţie, cu studii superioare şi pregătire profesională în domeniul tehnic, economic sau juridic, având o vechime în muncă de minimum 10 ani, precum şi experienţă de minimum 5 ani în funcţii de conducere în instituţii publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale”.

Cei de la USR susţin că Stănescu nu îndeplineşte condiţiile legale.

„După cum rezultă din CV-ul fratelui baronului PSD de Olt, nu este îndeplinit criteriul experienţei de minimum 5 ani, fie că se ia în calcul perioada în care Alexandru Stănescu a ocupat funcţia de vicepreşedinte, respectiv preşedinte al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, fie că se ţine cont de perioada în care a condus un SRL care se ocupă de cultivarea cerealelor”, au anunţat reprezentanţii USR.

Alexandru Stănescu a fost desemnat marţi, prin votul parlamentarilor, să fie membru în comitetul de reglementare al ANRE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici