USR: Valoarea primelor de asigurare a crescut cu 30%, dar despăgubirea a rămas neschimbată

Modificările aduse în Parlament Legii privind asigurarea obligatorie a locuinţelor de către PSD şi PNL au crescut cu 30% valoarea primelor de asigurare, în timp ce valoarea despăgubirilor a rămas neschimbată, acuză USR.

149 afișări
Imaginea articolului USR: Valoarea primelor de asigurare a crescut cu 30%, dar despăgubirea a rămas neschimbată

Iniţiativa legislativă a deputatei Pollyanna Hangan urmăreşte să corecteze această neregulă, revenind la un echilibru între suma plătită de cetăţeni şi suma pe care o primesc ca despăgubire.

Legea a primit, însă, aviz negativ din partea Guvernului condus de Marcel Ciolacu, acuză USR.

„Dacă românii sunt obligaţi să plătească mai mult pentru asigurările lor, este normal şi drept să beneficieze de o compensaţie pe măsură. În loc să protejeze interesele românilor, PSD şi PNL vor să bage şi mai adâng mâna în buzunarele românilor. Cu această lege, dorim să restabilim echilibrul şi să oferim românilor dreptatea pe care o merită", spune Pollyanna Hangan, deputat USR de Hunedoara.

USR face apel la toate partidele parlamentare să reevalueze poziţia asupra acestei legi şi să voteze legea atunci când va ajunge în plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici