Văcăroiu: La finele lunii septembrie, votul uninominal va fi adoptat de Senat

Preşedintele Senatului, social-democratul Nicolae Văcăroiu, a declarat, luni, că proiectul votului uninominal va fi dezbătut în procedură de urgenţă, subliniind că Senatul va adopta legea până la finele lunii septembrie, urmând ca legea să fie adoptată de Camera Deputaţilor în octombrie.

3 afișări
Imaginea articolului Văcăroiu: La finele lunii septembrie, votul uninominal va fi adoptat de Senat

Văcăroiu: La finele lunii septembrie, votul uninominal va fi adoptat de Senat

"Procedura legată de votul uninominal este foarte simplă: mâine (marţi - n.r.), la ora 13.00, va fi prezentat proiectul de lege PNL-PD. Îl vom trimite apoi în procedură de urgenţă la Guvern şi la Consiliul legislativ pentru un punct de vedere", a declarat Văcăroiu.

El a adăugat că, pentru a se câştiga timp, va propune Biroului Permanent să fie repartizat proiectul de lege senatorilor pentru a fi formulate rapid amendamentele, timp de 10 zile, apoi proiectul poate fi dezbătut în plen.

"Totul va fi urgentat astfel încât să reuşim ca la sfârşitul lui septembrie să avem adoptat proiectul de lege. Luna octombrie va fi destinată astfel dezbaterii la Camera Deputaţilor. La sfârşitul lunii octombrie am putea să avem proiect de lege", a adăugat preşedintele Senatului.

De asemenea, el a susţinut că, până la sfârşitul lunii noiembrie, ar putea fi adoptat şi proiectul de lege privind alegerile locale.

"Nu uitaţi că este numai un pas. La comisia sprecială se află şi priectul de lege privind alegerile locale, cu propunerea PSD ca preşedinţii de consilii judeţene să fie aleşi direct de cetăţenii din fiecare judeţ, aşa cum sunt aleşi primarii. Sperăm să avem şi acest proiect până la finele lunii noiembrie", a mai afirmat Nicolae Văcăroiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici