Vâlcov a primit aviz favorabil pentru Finanţe, cu 18 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă"

Darius Vâlcov a primit luni aviz favorabil pentru portofoliul Ministerului Finanţelor Publice din partea comisiilor reunite de Buget Finanţe din Senat şi Camera Deputaţilor, cu 18 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă", fără nicio abţinere.

118 afișări
Imaginea articolului Vâlcov a primit aviz favorabil pentru Finanţe, cu 18 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă"

Vâlcov a primit aviz favorabil pentru Finanţe, cu 18 voturi "pentru" şi 10 "împotrivă" (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat de deputatul Andreea Paul care este principala autocritică pe care şi-ar face-o pentru prestaţia de până în prezent la Ministerul Bugetului şi pentru ce s-ar felicita, Vâlcov a afirmat că-şi reproşează nereuşita de a negocia cu Fondul Monetar Internaţional reducerea TVA, dar în schimb a reuşit negocierea unui deficit "bun pentru România".

"Îmi reproşez că nu am reuşit să negociez cu FMI reducerea TVA, dar mă felicit că am reuşit să negociez cu acelaşi Fond obţinerea unui deficit bun pentru România", a spus Vâlcov.

El a afirmat totodată, răspunzând altei întrebări, că îşi depune demisia dacă veniturile prevăzute pentru 2015 nu se vor realiza până la finele anului.

"Îmi dau demisia dacă la sfârşitul anului nu se realizează veniturile prevăzute. (...) Vă provoc să facem un pariu: eu spun că voi mări veniturile la buget, dumneavoastră spuneţi că, dimpotrivă, vor scădea, caz în care îmi dau demisia. Cum cresc veniturile? Cred că propunerea noastră cu loteria a fost o idee bună şi aşteptăm rezultatele", a spus el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici