Vâlcu: Gutău rămâne în PDL până la finalizarea căilor de atac în instanţă

Deputatul de Vâlcea Samoil Vâlcu a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, condamnat definitiv la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită, nu a fost exclus din partid şi va activa în PDL până la finalizatea tuturor căilor de atac în instanţă.

27 afișări
Imaginea articolului Vâlcu: Gutău rămâne în PDL până la finalizarea căilor de atac în instanţă

Vâlcu: Gutău rămâne în PDL până la finalizarea căilor de atac în instanţă (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

"Din câte ştim, avocaţii lui lucrează la nişte căi de atac. În momentul în care se epuizează toate aceste căi, atunci se va lua o decizie în cazul lui Gutău", a spus deputatul PDL, care a precizat că în cadrul reuniunii de la Poiana Braşov nu a fost discutat acest subiect.

Declaraţiile lui Samoil Vâlcu vin în contradicţie cu cele ale senatorului PDL Dorel Jurcan, care declarase, în urmă cu câteva zile, pentru MEDIAFAX, că la reuniunea de la Poiana Braşov va fi luată în discuţie excluderea din partid a primarului din Râmnicu Vâlcea, în urma condamnării definitive a acestuia la trei ani şi jumătate de închisoare.

În plus, preşedintele PDL, Emil Boc, declara, miercuri seară, că primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, va fi exclus din partid, în baza statutului care stabileşte că orice persoană condamnată trebuie exclusă din formaţiune.

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău şi fostul viceprimar Nicolae Dicu au fost condamnaţi definitiv, miercuri, de instanţa supremă, la câte trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, perioadă din care le va fi scăzută perioada arestului preventiv.

Judecătorii l-au condamnat pe Mircia Gutău la o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare pentru luare de mită. Aceeaşi pedeapsă a primit şi Nicolae Dicu, acuzat de complicate la luare de mită.

Decizia este definitivă şi irevocabilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici