Valeriu Steriu, despre cazul Rovanei Plumb: Problema conflictului de interese a apărut după ce preşedintele AEP Constantin Buică a anunţat că nu va rambursa parte din bani către PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD Valeriu Steriu a afirmat că situaţia posibilului conflict de interese al Rovanei Plumb a apărut după ce preşedintele AEP Constantin Buică a anunţat că nu va rambursa parte din bani către PSD, pe campanie la europarlamentare.

179 afișări
Imaginea articolului Valeriu Steriu, despre cazul Rovanei Plumb: Problema conflictului de interese a apărut după ce preşedintele AEP Constantin Buică a anunţat că nu va rambursa parte din bani către PSD

Valeriu Steriu, despre cazul Rovanei Plumb: Problema conflictului de interese a apărut după ce preşedintele AEP Constantin Buică a anunţat că nu va rambursa parte din bani către PSD

Acesta a catalogat acţiunea AEP ca fiind un abuz ce va fi rezolvat în instanţă.

"Există în clipa de faţă nişte proceduri interne în Parlament (European-n.red.) care vor fi urmate. Sper că acestea vor fi urmate după acest refuz. Primele proceduri, cele care ar trebuie să fie active în această dimineaţă din cadrul Comisiei Juridice n-au mai fost respectate. Dincolo de acest aspect însă, faptul că doamna Rovana Plumb a căutat soluţii, a fost proactivă pe această speţă, pentru că lucrurile au fost foarte dinamice săptămâna trecută. Marţi seara, preşedintele AEP a ieşit pe post spunând că nu vor fi plătiţi banii către PSD. Noi la partid am primit abia miercuri o înştiinţare oficială, deja miercuri dimineaţa în comisia JURI exista această întrebare: «Cum veţi rambursa creditul folosit în campanie?». Până miercuri, atunci când ştiam că AEP va stinge această datorie, nu exista această problemă. Miercuri, această problemă a apărut la prânz cu înştiinţarea oficială. Cred că termenul acesta record de a găsi soluţii în trei zile a fost o variantă de salutat decât de condamnat. Cu o seară înainte, i-a apărut problema conflictului de interes, când AEP a anunţat la televizor că nu vă dăm banii să stingeţi acest împrumut", a declarat Valeriu Steriu, luni, la Digi 24.

Social-democratul a mai transmis că problema nerambursării banilor cheltuiţi de PSD se va rezolva în instanţă, decizia AEP fiind un abuz.

"Este o problemă pe care instanţa o va rezolva. Ştiu alte partide care şi-au câştigat în instanţă aceşti bani. AEP a abuzat inclusiv intrând în comunicare publică înainte de a înştiinţa partidul. Toată metodologia este între PSD şi AEP. Nu există Rovana Plumb, Ludovic Orban, niciun nume. Scurgerea de informaţii din AEP este ca pe vremuri. Este un abuz şi o situaţie de coincidenţă stranie pe care AEP a dezvoltat-o", a completat Steriu.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european, a anunţat europarlamentarul PNL Rareş Bogdan. Comisia va trimite o scrisoare către preşedintele PE, David Sassoli.

Rovana Plumb a transmis luni o scrisoare Comisiei JURI din PE, în care precizează că împrumutul controversat a fost achitat cu două apartamente deţinute de aceasta în România, astfel datoria care a generat îngrijorări în cadrul audierii sale în comisie nu mai există.

Preşedintele AEP Constantin Buică anunţase anterior că Autoritatea nu va rambursa suma de 3.380.000 lei cheltuită de PSD la alegerile europarlamentare, deoarece semnătura pe documentele depuse nu era susţinută de preşedintele în funcţie al partidului.

Taguri:
psd,
plumb,
aep

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici