Validarea consilierilor locali, prin hotărâre rapidă a instanţei pentru a evita "blocaje politice"

Consilierii locali vor putea fi validaţi în funcţie prin hotărâre judecătorească în termen de cinci zile, a decis Guvernul, argumentând că s-a constatat că în multe unităţi administrativ-teritoriale sunt înregistrate "blocaje politice" la vacantarea unui post.

319 afișări
Imaginea articolului Validarea consilierilor locali, prin hotărâre rapidă a instanţei pentru a evita "blocaje politice"

Validarea consilierilor locali, prin hotărâre rapidă a instanţei pentru a evita "blocaje politice" (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Astăzi, prin această modificare, dăm posibilitatea alesului local să îşi intre în atribuţiuni printr-o hotărâre judecătorească a instanţei într-un termen de 5 zile" a declarat ministrul Administraţiei, Traian Igaş.

Prevedera a fost introdusă printr-un proiect de lege adoptat în şedinţa de joi a Guvernului, care modifică Legea administraţiei publice locale şi care a fost transmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici