Valul 5: cazurile COVID au crescut faţă de săptămâna trecută cu 50%

Cazurile COVID au crescut faţă de săptămâna trecută cu 50%, spune Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului Ciucă. Datele i-au fost furnizate de ministrul Rafila. Autorităţile răspund întrebărilor legate de eventuale noi restricţii, pe măsură ce COVID se răspândeşte.

378 afișări
Imaginea articolului Valul 5: cazurile COVID au crescut faţă de săptămâna trecută cu 50%

Valul 5: cazurile COVID au crescut faţă de săptămâna trecută cu 50%

Întrebat, miercuri, despre eventuale noi restricţii, în condiţiile în care Capitala a depăşit incidenţa de 3 la mie, ministrul de Interne Lucian Bode a răspuns că la depăşirea acestei incidenţe intră în vigoare automat anumite măsuri: restaurantele coboară la o capacitate de 30% de la 50%, rămân în vigoare măsurile adoptate în urmă cu o săptămână legate de telemuncă, purtarea obligatorie a măştii, alte activităţi cu 30% şi păstrarea distanţei de 2 metri între persoane.

„Sigur că astăzi ministrul Rafila a prezentat o poză a momentului. Nu vreau să intru în mai multe detalii pentru că nu este de competenţa mea”, a spus Bode, adăugând că mai multe date vor fi prezentate joi.

Întrebat despre limitarea numărului de pasageri în mijloacele de transport în comun, Bode a răspuns că va aplica legea aşa cum i se va spune, dar soluţii s-au găsit şi anul trecut.

Bode a fost completat de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, care a spus că din datele prezentate de Alexandru Rafila a reieşit că există o creştere de 50% faţă de săptămâna trecută a cazurilor de îmbolnăviri.

„Din fericire, numărul celor care au nevoie de spital este foarte mic: 44 de internări din cele 8.600 de cazuri raportate. De asemenea, dintre locurile la terapie intensivă, aproximativ 1.500 operaţionale, astăzi 417 erau ocupate cu bolnavi afectaţi de virus COVID-19. În privinţa antiviralelor, domnul ministru a anunţat că până la sfârşitul acestei luni ar putea deja fi disponibil primul medicament în centrele de evaluare”, a menţionat Cărbunaru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici