Vanghelie: Blaga, Videanu, Berceanu s-au întâlnit la MAI pentru a acoperi fraudele de la alegeri

Liderul PSD Bucureşti Marian Vanghelie a declarat, marţi, că Blaga, Videanu şi Berceanu au avut o întâlnire la Ministerul de Interne, care a avut drept scop acoperirea fraudelor pe care le-a făcut PDL, precum şi împiedicarea PSD de a face un dosar foarte bine pregătit despre fraudarea alegerilor.

83 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Blaga, Videanu, Berceanu s-au întâlnit la MAI pentru a acoperi fraudele de la alegeri

Vanghelie: Blaga, Videanu, Berceanu s-au întâlnit la MAI pentru a acoperi fraudele de la alegeri (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"Mă îngrijorează modul de presiune pe care l-a făcut (Traian Băsescu - n.r.) cu aparatul de stat şi, mai mult, chiar întâlnirea care au avut-o la ministerul de Interne (Blaga, Videanu şi Berceanu - n.r.), pentru că, vedeţi dumneavoastră, ne învârtim cu toţii în România şi aflăm ce se întâmplă. Întâlnirea de acolo a fost pentru a stabili ca nu cumva să se afle unele din fraudele pe care le-au făcut şi să încerce cât mai mult să reţină PSD, să nu poată să depună dosarul foarte bine pregătit", a declarat Vanghelie.

El a declarat că democrat-liberalii sunt disperaţi şi conştienţi de ceea ce au făcut, crezând că pot să "păcălească" toată opinia publică, presa şi partidele politice.

Vanghelie a apreciat că PSD trebuie să facă un demers "în forţă" către Curtea Constituţională şi către toate organele abilitate pentru a "scoate la iveală" ceea ce s-a petrecut în noaptea alegerilor.

"Sunt sigur că se va demonstra că Taian Băsescu a fraudat, sunt peste un milion de români şantajaţi sau cărora li s-au dat bani pentru buletine", a declarat Vanghelie.

El l-a acuzat pe Băsescu de faptul că a încercat să şantajeze o serie de lideri politici, printre care şi pe el, atât în campanie, cât şi ulterior.

"Şantajurile pe care le încearcă în continuare Traian Băsescu, care le-a făcut şi în campanie, la unii lideri ai noştri, vă spun că nu vor funcţiona. Din punctul meu de vedere, nu am să votez niciodată pentru a mai face un guvern cu PDL. Nu pot să accept aşa ceva", a spus Vanghelie.

Întrebat la ce şantajuri de referă, Vanghelie a precizat: "Mă refer la o parte dintre colegii cu care am discutat - e vorba de tot felul de presiuni care s-au făcut şi în campanie, inclusiv la adresa mea, şi care se încearcă în continuare să se facă. Asta nu ne opreşte să ne spunem punctul de vedere şi să-l prindem pe Traian Băsescu că a furat aceste alegeri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici