Vanghelie: Dacă e nevoie, îl invităm şi pe Sarkozy în Ferentari sau la Caracal

Liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, vineri, că, dacă este nevoie, îl va invita şi pe preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, în Ferentari sau la Caracal, pentru a-i arăta ceea ce s-a reuşit să se rezolve în privinţa problematicii romilor, dar şi ceea ce nu s-a făcut.

227 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Dacă e nevoie, îl invităm şi pe Sarkozy în Ferentari sau la Caracal

Vanghelie: Dacă e nevoie, îl invităm şi pe Sarkozy în Ferentari sau la Caracal (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Vanghelie a făcut această declaraţie cu ocazia lansării, la Romexpo, a cărţii "Roma - A european minority. The Challenge of diversity", al cărei coautor este vicepreşedintele grupului socialist din PE, Hannes Swoboda, prezent la eveniment.

"Vicepreşedintele Swoboda a venit cu o carte unde este inclusă România, cu problematica cu care se confruntă România, cu care se confruntă această etnie a romilor. Cred că noi avem o obligaţie ca partid social-democrat să demonstrăm Bruxelles-ului că ne interesează să rezolvăm această problemă. Şi dacă avem probleme, şi dacă anumite autorităţi, anumiţi lideri din Europa poate înţeleg greşit anumite lucruri sau se înţeleg aşa din cauza disfuncţionalităţilor între anumiţi preşedinţi de stat, cred că avem obligaţia să invităm pe absolut oricine în România, să demonstrăm ceea ce am încercat să facem, ceea ce nu am reuşit să facem, ceea ce nu a făcut, şi să spunem că dorim să facem, de acum încolo, lucrurile cum trebuie", a spus Vanghelie.

El a adăugat că, dacă este nevoie, îl va invita în România, respectiv în Ferentari sau la Caracal, pe preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy.

"Şi dacă e nevoie îl invităm şi pe domnul preşedinte Sarkozy, fie în Ferentari, fie în Caracal, oriunde este nevoie în România şi putem să-i spunem că suntem o familie mare social-democrată, că îl avem pe vicepreşedintele Swoboda alături de noi şi împreună cu familia noastră (social-democrată - n.r.) încercăm să rezolvăm problema şi în România, şi în întreaga Europă", a adăugat Vanghelie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici