Vanghelie: Este un moment complicat pentru partid, cred că Iliescu va reveni

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, marţi, că retragerea lui Ion Iliescu din funcţiile deţinute în partid creează un moment complicat şi a apreciat că fondatorul PSD va reveni asupra deciziei anunţate.

16 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Este un moment complicat pentru partid, cred că Iliescu va reveni

Vanghelie: Este un moment complicat pentru partid, cred că Iliescu va reveni (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Vanghelie a spus că speră ca Ion Iliescu să revină asupra deciziei de a renunţa la toate funcţiile din partid. "Este nevoie de domnul preşedinte Iliescu. Este un moment complicat şi delicat al partidului", a adăugat el.

Vanghelie a afirmat că au existat discuţii pro şi contra votului pe liste a conducerii partidului, susţinute inclusiv de Ion Iliescu în Comitetul Executiv Naţional de luni. "Am încredere că Ion Iliescu este cel mai mare om politic din România şi va analiza foarte bine, pentru că va crea o problemă în partid plecarea dânsului şi nu cred că dânsul doreşte aşa ceva", a spus el.

Întrebat dacă există riscul scindării PSD în cazul impunerii votului pe liste, Vanghelie a răspuns negativ. "Nu cred în scindarea partidului, nu este niciun motiv. Singurul om care nu face jocuri în partid şi în acea sală de ieri (luni, la CEXN - n.r.) a fost Ion Iliescu. Restul din păcate cu toţii facem, şi m-am inclus şi pe mine. Nu dau nume, mă refer la unii colegi care fac mai apăsat anumite lucruri şi anumite jocuri. Cred că votul de ieri (din CEXN - n.r.) a fost un mesaj din partea organizaţiilor împotriva unor aşa-zişi lideri care de cincisprezece ani au condus, câte doi, câte trei, câte patru, acest partid", a spus Vanghelie.

Întrebat dacă Iliescu poate să rupă PSD, preşedintele organizaţiei din Bucureşti a spus că nimeni nu poate rupe partidul. "Nu cred că domnul Iliescu are acest interes. Putem să bănuim pe oricare alţii de acest lucru, dar nu pe Ion Iliescu. (...) Eu văd partidul ca un pachet şi cred că este nevoie de domnul Iliescu", a adăugat el.

Vanghelie a mai afirmat că, dacă la congresul din 20 februarie se va decide renunţarea la votul pe liste, se va supune deciziei majoritare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici