Vanghelie: Introducerea impozitului forfetar "este o chestie care te scarpini cu pieptenul pe spate"

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, luni, că introducerea impozitului forfetar a reprezentat cea mai proastă acţiune întreprinsă de actualul Guvern, el apreciind că este nevoie de un calcul economic care să arate dacă acest impozit şi-a atins cumva scopul iniţial.

68 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Introducerea impozitului forfetar "este o chestie care te scarpini cu pieptenul pe spate"

Vanghelie: Introducerea impozitului forfetar "este o chestie care te scarpini cu pieptenul pe spate" (Imagine: Mediafax Foto)

"Cea mai proastră acţiune pe care a luat-o Guvernul din punct de vedere economic, de la început până acum, este impozitul forfetar. Cred acest lucru, l-am spus şi la coaliţie de la început, am să spun de acum încolo pe toate drumurile. Este anapoda, este o chestie care te scarpini cu pieptenul pe spate, dacă aţi văzut formula asta", a spus Vanghelie.

El a arătat că se va „concentra”, împreună cu o echipă de specialişti, pentru a „veni” cu nişte formule viabile pe care le va propune PSD şi coaliţiei, iar dacă va fi necesar va întreprinde şi o serie de acţiuni de popularizare a acestora, în Bucureşti sau în ţară.

Întrebat dacă va propune eliminarea impozitului forfetar, Vanghelie a spus: "Cred că Guvernul, în următoarea perioadă, va trebui să reflecteze, dar rapid - nu peste şase luni, nu peste opt luni, nu peste doisprezece luni - pentru că a creat un blocaj în sistemul economic. Va trebui văzut câte firme s-au desfiinţat de la începtul anului, care sunt firmele care s-au desfiinţat, cât câştigau acele firme pe fond sau cât creau evaziune, cine crea evaziunea şi cine a rămas. Trebuie făcut un calcul economic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici