Vanghelie: Nu e în regulă ca cei plecaţi din PSD, dacă nu votează moţiunea, să nu revină în partid

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat luni că CExN trebuie să vină cu un mesaj constructiv pentru foştii colegi plecaţi din partid, el opinând că nu este în regulă să se decidă că acei parlamentari care au părăsit PSD să nu poată reveni dacă nu votează moţiunea de cenzură.

20 afișări
Imaginea articolului Vanghelie: Nu e în regulă ca cei plecaţi din PSD, dacă nu votează moţiunea, să nu revină în partid

Vanghelie: Nu e în regulă ca cei plecaţi din PSD, dacă nu votează moţiunea, să nu revină în partid (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Eu cred că, dacă vrem într-adevăr să obţinem această moţiune, ne trebuie un mesaj constructiv. Să nu punem totuşi - că ştim cu toţii şi toţi suntem orgolioşi - a pune o condiţie că cel care nu votează, dacă nu votează, mă refer la cei care sunt plecaţi, nu mai intră niciodată... Nu cred că este în regulă. Eu cred că trebuie să depăşim şi să punem un mesaj constructiv pentru colegii noştri. Că ne rezervă viitorul foarte multe lucruri şi cred că împreună putem să facem foarte multe lucurri pentru România. Şi asta din partea dumneavostră (a CExN, n.r.) eu mi-aş dori acest mesaj", a spus Vanghelie.

El a făcut apel la relaţiile de prietenie care există între actualii social-democraţi şi cei care, din diverse motive, au părăsit partidul.

"S-au spus pe mai multe voci diferite formule vizavi de colegii noştri care au plecat. În viaţă este foarte important, indiferent, nu vreau să supăr pe nimeni, dar toţi avem prieteni. După 20 de ani de activitate cu unii dintre colegii noştri mai ne supărăm, mai ne certăm. Dar eu cred că nu rămânem pe viaţă certaţi cu unii dintre prietenii pe care i-am avut în viaţă. Eu cred că trebuie să avem un mesaj constructiv şi chiar din partea dumneavostră, a Comitetului Executiv, în care trebuie să spunem foarte clar: ei trebuie să voteze cu gândul la oamenii care i-au votat să ajungă în Parlament şi, mai mult de atât, să spunem că lucrurile, privitor la ceea ce va rezerva viitorul, conteză de noi împreună ceea ce vrem să facem pentru România", a opinat Vanghelie.

El a spus că trebuie depăşite etapele de orgolii între cei care au rămas şi cei care au plecat din PSD.

"Ne situează 20 de ani între noi şi acei colegi - poate 10, poate 15, poate 20 şi cred că nu putem să ne supărăm pentru nişte motive minore că unii au plecat şi nu ştim din ce motive sau alţii au poate anumite supărări. Poate unii dintre ei sunt supăraţi pe noi, pe mine, pe X, pe Y, pe Z. Nu conteză", a spus Vanghelie.

Mesajul său nu a avut însă adeziunea preşedintelui partidului, Victor Ponta, care a spus că interesul partidului va fi discutat de miercuri încolo, după dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură.

"Eu nu pot să fiu atât de milos ca tine, Marian. Încerc să nu fiu la fel de dur ca Nelu Stan, deşi mai degrabă sunt mai apropiat de el. Spun că pentru interesul oamenilor îmi doresc ca orice parlamentar, indiferent că mi-e prieten sau duşman, mâine să voteze moţiunea de cenzură. Pentru intresul partidului nu vreau să fiu foarte milos, dar ăla îl discutăm de miercuri încolo", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici