Vanghelie s-a întors de la Washington: Toate întâlnirile au fost "foarte excelente" - VIDEO

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, a declarat, sâmbătă, la sosirea de la Washington, că a fost invitat de către mai mulţi oficiali să revină în capitala federală americană în luna mai.

42 afișări
Imaginea articolului Vanghelie s-a întors de la Washington: Toate întâlnirile au fost "foarte excelente" - VIDEO

Vanghelie s-a întors de la Washington: Toate întâlnirile au fost "foarte excelente"

Vanghelie a declarat, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, că vizita la Washington a decurs mai bine decât se aştepta, deşi s-a suprapus cu prezenţa preşedintelui Chinei în capitala SUA.

"Am avut un mic dezavantaj, am picat exact cu preşedintele Chinei, însă ceea ce a fost important a fost că totuşi am fost primit la Casa Albă... Am picat într-un moment complicat a fost o situaţie complicată la Casa Albă şi totuşi şi-au făcut timp şi m-au primit", a afirmat Marian Vanghelie.

Vanghelie a caracterizat întâlnirile avute la Washington drept "foarte excelente", el ezitând să dea însă detalii despre eventuale înţelegeri sau contacte puse la punct în întâlnirile pe care le-a avut.

Primarului sectorului 5 a spus că a fost primit la Casa Albă de consilierul pe probleme de urbanism al preşedintelui Barack Obama, s-a întâlnit cu lideri sindicali, congresmani şi senatori.

Video Stirileprotv.ro

"Lucrurile au fost foarte bune, încercăm să preluăm o parte din expertiza din America", a spus el.

Întrebat de jurnalişti dacă şi-a cumpărat din Washington suveniruri, Vanghelie a negat ţinând însă să precizeze că a primit sigiliul oraşului Washington de la primarul metropolei şi un dop de cristal de la o companie americană.

El a adăugat că a oferit oficialilor cu care s-a întâlnit "lucruri protocolare", precum stilouri cu steagul şi cu harta României, albume cu Bucureştiul şi cu România.

Întrebat cum comentează faptul că a apărut în presa americană ca primar la Bucureştiului, Vanghelie a răspuns: "Nu comentez, nu s-a pus problema în felul acesta. Credeţi că cineva care te invită în America şi ai posibilitatea să te întâlneşti la Departamentul de Stat şi la Casa Albă să nu ştie exact cine eşti? Evident că au ştiut de toate întâlnirile pe care le-am avut, au ştiut exact cine sunt, iar acestea sunt lucruri pe care le minimalizăm noi în România".

Întrebat cum i s-a părut "visul american", Vanghelie a povestit că la finalul întâlnirii cu consilierul preşedintelui SUA i-a spus acestuia că doreşte să-şi facă prieteni în America şi i s-a răspuns că are deja un prieten la Casa Albă.

Vanghelie a fost întrebat de ziarişti cum i s-au părut americancele, el răspunzând: "I love you", după care s-a întors şi s-a îndepărtat de ziarişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici