Variantele lui Dacian Cioloş: USR PLUS nu exclude să treacă în Opoziţie

  • Preşedintele USR, Dacian Cioloş, se declară pregătit să reînceapă discuţiile cu PNL, dacă liberalii vin cu o altă propunere de premier decât Florin Cîţu.
  • Problema putea fi rezolvată din septembrie, dacă PNL - PSD nu ar fi amânat moţiunea USR până la „sfântu' aşteaptă”.
  • Noul şef al USR PLUS nu crede într-un Guvern de tehnocraţi.
2381 afișări
Imaginea articolului Variantele lui Dacian Cioloş: USR PLUS nu exclude să treacă în Opoziţie

Variantele lui Dacian Cioloş: USR PLUS nu exclude să treacă în Opoziţie

Cioloş spune că, după ce moţiunea a trecut şi Florin Cîţu ca premier devine istorie, USR PLUS are varianta reînceperii discuţiilor cu PNL dacă liberalii îşi vor dori acest lucru şi sunt în măsură să facă o altă propunere de premier decât Florin Cîţu - „împreună cu PNL şi UDMR suntem dispuşi să discutăm refacerea coaliţiei de guvernare cu un program de reforme şi un calendar foarte precis” - sau varianta ca USR PLUS să rămână în opoziţie, dacă PNL intenţionează să facă o altă majoritate cu PSD.

De altfel, Cioloş afirmă că „majoritatea PNL - PSD” a mai funcţionat inclusiv pentru a amâna până la „sfântu' aşteaptă” moţiunea pe care USR PLUS o propusese de câteva săptămâni: „dacă acea moţiune ar fi fost susţinută, ar fi intrat pe agenda Parlamentului. Ceea ce s-a întâmplat astăzi se putea întâmpla deja de mai multe săptămâni. (...) Problema aceasta putea fi rezolvată deja de la începutul lunii septembrie”

USR aşteaptă acum poziţia PNL: „acum mingea e şi în terenul preşedintelui Iohannis. Aşteptăm să ne invite la discuţii să vedem care sunt formulele pentru refacerea unei majorităţi de guvernare, dar singura formulă în care USR PLUS poate să intre la guvernare este cu PNL şi cu UDMR, dar cu un alt premier decât Florin Cîţu”.

Întrebat dacă va merge la Cotroceni după ce discută cu PNL sau înainte, Cioloş a răspuns că firesc este ca primul pas să fie făcut de PNL dacă îşi doreşte o coaliţie cu USR PLUS, pentru că a avut premierul, a fost partidul cu cei mai mulţi parlamentari din coaliţia de guvernare: „deci dacă PNL ne propune să facem o discuţie, putem avea această discuţie şi înainte de a merge la Cotroceni. Dacă nu, vom merge la Cotroceni, dacă domnul preşedinte ne invită, vom vedea care e soluţia pe care o propune şi în funcţie de aceste lucruri vom lua decizia”.

În opinia lui Cioloş, PNL trebuie mai întâi să îşi clarifice situaţia şi să vină apoi cu o propunere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cioloş,
pnl,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici