Vasile Blaga: Suntem într-o coaliţie pe care nu mi-am dorit-o

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că democrat-liberalii se află într-o coaliţie pe care el personal nu a dorit-o, însă a dat asigurări că aceasta "va rezista", întrucât "a fost gândită să susţină un guvern pe patru ani".

16 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga: Suntem într-o coaliţie pe care nu mi-am dorit-o

Vasile Blaga: Suntem într-o coaliţie pe care nu mi-am dorit-o (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem într-o coaliţie şi eu cred că lucrurile vor merge. Suntem într-o coaliţie pe care personal nu mi-am dorit-o, dar, fiind un om serios şi disciplinat, respect decizia partidului meu. Cred că această coaliţie va rezista", a spus Vasile Blaga.

El a respins posibilitatea unei schimbări în componenţa politică a Guvernului, arătând că actuala coaliţie a fost gândită să susţină un guvern pe patru ani, dar a apreciat drept "justificate" întrebările legate de funcţionarea ei.

"Această coaliţie a fost gândită să susţină un guvern pe patru ani. Cred că o va face. De aceea, mă feresc să dau fel de fel de verdicte până la prezidenţiale sau după şi este un lucru pe care l-am sugerat ieri (luni - n .r.) şi colegilor din coaliţie, pentru că laşi să vină astfel de întrebări, de altfel, justificate", a spus el.

Blaga a subliniat că, în aceste "vremuri dificile", Guvernul încearcă să-şi facă datoria şi că, în ceea ce priveşte investiţiile, obligaţiile pe care Guvernul le are faţă de administraţia publică locală au fost îndeplinite "sută la sută".

Întrebat dacă, în actualul context economic, există riscul intrării în incapacitate de plată a ţării, Blaga a răspuns afirmativ, adăugând însă că este convins că nu se va întâmpla aşa ceva.

"Dacă nu vom face, nu vom lua măsurile care se vor impune după negocierile cu Fondul Monetar, sigur că da, riscăm. Dar eu sunt convins că nu vom avea astfel de probleme, pentru că, aşa cum ne-am îndeplinit obligaţiile la şase luni, le vom îndeplini şi pe 12 luni", a susţinut el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici