Vasile Dâncu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD

Vasile Dâncu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD pentru analiză politică şi comunicare, invocând hotărârea preşedintelui partidului, Mircea Geoană, de a-i interzice să dea interviuri presei pe teme de strategie, reiterată la ultimul Comitet Executiv Naţional.

1 afișare
Imaginea articolului Vasile Dâncu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD

Vasile Dâncu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al PSD

Conform unui comunicat remis, marţi, de Biroul de presă al PSD Cluj, senatorul Vasile Dâncu a demisionat luni din funcţia de vicepreşedinte pentru analiză politică şi comunicare al partidului.

În demisia înaintată preşedintelui PSD, Mircea Geoană, Vasile Dâncu declară că motivaţiile gestului său sunt personale, dar şi politice, legate de modalităţile concrete prin care se realizează managementul politic al PSD.

"În ultimele luni, partidul pune în practică o strategie şi o serie de tactici pe care le consider a deteriora imaginea publică şi credibilitatea PSD ca partid de opoziţie, iar soluţiile propuse de mine sunt, în mod sistematic, respinse. În plus, hotărârea dumneavoastră de a-mi interzice să dau interviuri presei, «pe teme strategice», reiterată la ultimul Comitet Executiv Naţional, mă pune în imposibilitatea de a răspunde sarcinilor pe care le am ca vicepreşedinte pentru analiză politică şi comunicare. Ca intelectual de stânga, nu pot accepta pierderea libertăţii de gândire şi a capacităţii de expresie a analizei critice. Sunt sigur că şi domnia voastră preţuiţi aceste valori eterne ale social-democraţiei", precizează Vasile Dâncu în documentul adresat preşedintelui partidului, potrivit sursei citate.

În finalul scrisorii, Vasile Dâncu precizează că decizia sa este una individuală. "Gestul meu este un act de voinţă individuală şi nu implică în nici un fel Organizaţia PSD Cluj sau alte organisme politice din care fac parte", susţine Dâncu, potrivit comunicatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici