Vasile Dîncu: Klaus Iohannis are experienţă în a pune premieri din partea PSD

PSD are încredere că rocada de la guvernare se va face aşa cum s-a stabilit, fără nicio sincopă, declară preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu: Iohannis „are experienţă în a pune premieri din partea PSD-ului, din vremuri imemoriale”.

285 afișări
Imaginea articolului Vasile Dîncu: Klaus Iohannis are experienţă în a pune premieri din partea PSD

„Avem încredere că rocada de la guvernare se va face aşa cum s-a stabilit, fără nici o sincopă”, declară la RFI preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu.

El se arată convins că şeful statului, Klaus Iohannis, va desemna premierul PSD, la rotaţia din mai.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat acum câteva săptămâni referitor la rotaţia PSD-PNL că va lua decizia care i se va părea cea mai bună pentru România, fără să spună clar dacă va respecta sau nu protocolul politic, care arată că postul de prim-ministru îi va reveni PSD-ului pe 25 mai.

Vasile Dîncu e de părere că ”Klaus Iohannis a vrut să arate că nu este un simplu contabil, că nu este doar un notar care înregistrează un act politic, ci că mai are putere. Evident, domnia sa este cel pe semnătura căruia se pune ştampila, cum se spune în birocraţia dâmboviţeană şi atunci a vrut să arate că deşi se află în ultimii doi ani de mandat, încă are putere şi că poate lua decizii (...). Evident că domnia sa are decizia, conform Constituţiei, dar eu cred că preşedintele Iohannis nu vrea nici un fel de destabilizare, nu cred că îşi doreşte ca Guvernul să cadă şi să ajungem eventual la alegeri anticipate, aşa încât sunt sigur că se va comporta constituţional. Are experienţă în a pune premieri din partea PSD-ului, din vremuri imemoriale, să spunem aşa”.

Întrebat dacă PSD are încredere deplină în partenerii de coaliţie de la PNL, social-democratul a răspuns: ”Da, dincolo de unele dezbateri care apar câteodată şi apar în mass-media, în mod firesc, fiecare partid caută să-şi păstreze electoratul, caută să-şi aducă o continuă irigare a opţiunilor pentru el, să păstreze încrederea oamenilor şi atunci câteodată cred că apar polemici de multe ori artificiale cu privire la anumite teme, dar dincolo de aceste lucruri, între PNL şi PSD, cu UDMR, evident, ca un fel de catalizator al relaţiei, lucrurile au mers conform proiectului (...). Avem încredere că lucrurile până la urmă vor merge aşa cum am stabilit, fără nici o sincopă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici