Vaticanul salută discuţiile "cordiale" dintre Papa Francisc şi Klaus Iohannis

Vaticanul salută întrevederea "cordială" dintre Papa Francisc şi preşedintele Klaus Iohannis, desfăşurată vineri, precizând că relaţiile bilaterale sunt marcate de o "colaborare fructuoasă", la fel ca cele dintre instituţiile statului român şi comunitatea catolică.

265 afișări
Imaginea articolului Vaticanul salută discuţiile "cordiale" dintre Papa Francisc şi Klaus Iohannis

Vaticanul salută discuţiile "cordiale" dintre Papa Francisc şi Klaus Iohannis (Imagine: www.presidency.ro)

Papa Francisc l-a primit vineri, în Palatul Apostolic de la Vatican, pe preşedintele României, Klaus Iohannis, anunţă Biroul de presă al Curiei Romane. Ulterior, Iohannis s-a întâlnit cu cardinalul secretar de Stat Pietro Parolin şi cu monseniorul Paul Richard Gallagher, secretar pentru Relaţiile cu Statele.

"În cursul discuţiilor cordiale, desfăşurate la împlinirea a 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice între Sfântul Scaun şi România, produsă pe 15 mai 1990, s-a vorbit despre relaţiile bilaterale, caracterizate printr-o colaborare fructuoasă, la fel ca relaţiile dintre autorităţile statului român şi comunităţile catolice locale, fiind abordată şi tema bunei coexistenţe a grupurilor minoritare", precizează Vaticanul într-un comunicat.

"Papa Francisc şi preşedintele Iohannis au discutat şi despre teme referitoare la situaţii din diverse regiuni ale lumii", adaugă Biroul de presă al Curiei Romane.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au fost primiţi, vineri, la Vatican, de Papa Francisc, şeful statului dăruindu-i Suveranului Pontif o gravură cu oraşul în care a fost primar, Sibiu, şi o monedă de aur. Gravura oferită cadou de şeful statului român Papei Francisc reprezintă oraşul şi "cetatea Sibiului" şi este realizată de Stefan Orth, iar moneda de aur simbolizează 2.000 de ani de creştinism. Şi Papa Francisc i-a oferit cadouri preşedintelui României - o imagine cu Îngerul Păcii învingând moartea şi un text apostolic.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, înainte de plecarea în vizita oficială la Sfântul Scaun, că va adresa o invitaţie Papei Francisc să viziteze România şi că speră ca aceasta să aibă loc în 2018, arătând că a avut o discuţie în acest sens cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe, Preafericitul Daniel.

Klaus Iohannis a vizitat, joi, Expoziţia Universală de la Milano, fiind primul şef de stat care s-a oprit la Pavilionul Vaticanului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici