Vera Jourova a vizitat Centrul European de Cybersecurity din Bucureşti

Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă, Vera Jourova, a vizitat, luni, Centrul european de competenţe în materie de securitate cibernetică (ECCC) din Bucureşti.

172 afișări
Imaginea articolului Vera Jourova a vizitat Centrul European de Cybersecurity din Bucureşti

Vera Jourova

Secretarul de stat Eduard Mititelu a condus delegaţia Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) care a primit, la Centrul european de competenţe în materie de securitate cibernetică (ECCC) din Bucureşti, vizita Věrei Jourová, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru valori şi transparenţă. Aceasta a fost însoţită de Ramona Chiriac, şefa reprezentanţei Comisiei Europene în România.

S-au discutat obiectivele şi rezultatele Centrului european de competenţe în materie de securitate cibernetică şi importanţa securităţii cibernetice în cadrul Uniunii Europene; parcursul României în programul european Digital Decade; implementarea reformelor prevăzute în Componenta 7 – Transformare Digitală din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Suntem pe calea cea bună şi suntem mândri că România este recunoscută nu doar pentru eforturile în domeniul digitalizării sectorului public şi a economiei în ansamblu, ci şi pentru contribuţia ţării noastre la securitatea cibernetică europeană”, a declarat secretarul de stat din MCID, Eduard Mititelu.

România a depus Foaia de parcurs strategică naţională a Deceniului Digital (Digital Decade) pe 9 octombrie 2023, în urma unei perioade de consultare extinse, care a necesitat o abordare axată pe implicarea părţilor interesate atât din sectorul public, cât şi din cel privat. România pledează pentru politici digitale centrate pe om, incluzive, transparente, deschise, accesibile şi durabile, care împuternicesc indivizii şi întreprinderile.

În ce priveşte măsurile de transformare digitală incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, acestea vor avea un efect multiplicator asupra indicatorilor aferenţi disponibilităţii online pentru serviciile publice digitale ale statului român. Măsurile vor fi implementate integral până la sfârşitul anului 2026, ceea ce va aduce schimbări semnificative în funcţionarea internă a administraţiei publice şi a societăţii româneşti în ansamblul său.

Centrul european de competenţe în materie de securitate cibernetică este implicat în gestionarea fondurilor UE pentru actualul buget pe termen lung al UE (2021-2027) şi în adoptarea programelor de lucru în materie de securitate cibernetică. Totodată, ECCC are activitate în proiectele din domeniul securităţii cibernetice ale Programului „Europa digitală” şi ale Programului „Orizont Europa”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici