Verestoy: Am aflat că fusesem interceptat în urmă cu câţiva ani

Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în urmă cu mai mulţi ani a dat o declaraţie detaliată procurorilor, în calitate de martor, la acea dată comunicându-i-se şi că existase pe numele său un ordin de interceptare.

41 afișări
Imaginea articolului Verestoy: Am aflat că fusesem interceptat în urmă cu câţiva ani

Verestoy: Am aflat că fusesem interceptat în urmă cu câţiva ani (Imagine: Garda Zoltan/Mediafax Foto)

Verestoy a menţionat că a fost contactat de reprezentanţi ai firmei olandeze Marco, pentru a fi co-investitor în proiecte energetice. "Dar eu am explicat că forţa mea financiară era insuficientă", a adăugat Verestoy.

Alro este controlată în prezent de firma Vimetco NV, înregistrată în Olanda, fosta Marco Industries.

Întrebat dacă a ştiut că este interceptat, el a spus că a aflat ulterior, când a dat o declaraţie exhaustivă în faţa procurorilor, în calitate de martor. "La sfârşit mi s-a comunicat inclusiv în scris că nu există elemente pentru punerea mea în cauză", a spus Verestoy.

Întrebat care era legătura sa cu Benyatov, având în vedere că potrivit fostului procuror Ciprian Nastasiu, el şi alte cinci persoane au fost monitorizate în urma unei cereri adresate de colegul său, anchetatorul Doru Cristescu (actual pensionar - n.r.), Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a dispus eliberarea autorizaţiilor de interceptare, în dosarul lui Benyatov, Verestoy a spus că nu cunoaşte această persoană.

"Iar pe domnul Nastasiu îl cunosc deoarece era printre procurorii cu care am discutat atunci", a spus el.

Fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu a declarat, luni, că au existat mandate de monitorizare pentru Dan Voiculescu, Bogdan Chirieac, Theodor Stolojan, Verestoy Attila, Elena Udrea şi Dorin Cocoş, aceştia fiind suspecţi de săvârşirea anumitor infracţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici