Veştea: Alocăm resurse financiare pentru consolidarea securităţii în zonele de frontieră

Ministrul Adrian-Ioan Veştea a participat marţi la semnarea contractului de finanţare pentru un proiect care va fi implementat în zona de frontieră româno-sârbă. Alocăm resurse financiare pentru consolidarea securităţii în zonele de frontieră, a explicat demnitarul român.

599 afișări
Imaginea articolului Veştea: Alocăm resurse financiare pentru consolidarea securităţii în zonele de frontieră

Adrian-Ioan Veştea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, şi chestorul de poliţie Tiberiu Gim Giurea, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au semnat, marţii, contractul de finanţare pentru proiectul „SAFE - Un climat mai sigur în zona de frontieră româno-sârbă, finanţat prin Programul Interreg IPA România - Serbia 2021-2027”.

„Prin finanţarea acestui proiect, vom contribui semnificativ la dezvoltarea unui cadru de cooperare între cele două state, în vederea reducerii criminalităţii transfrontaliere şi a migraţiei ilegale, consolidând, totodată, securitatea şi protejarea lanţurilor de aprovizionare”, a declarat ministrul Veştea.

Proiectul, în valoare de 13,8 milioane de euro, va consolida capacitatea instituţională a autorităţilor implicate în gestionarea frontierelor şi va îmbunătăţi siguranţa şi securitatea în zona de frontieră.

Potrivit ministrului „necesitatea finanţării acestor tipuri de acţiuni derivă din specificul zonei programului, unde lungimea frontierei pe teritoriul acoperit de program este de 548 km, reprezentând astfel 2% din întreaga frontieră terestră externă a Uniunii Europene”. De-a lungul acestei frontiere, există opt puncte de trecere rutiere, trei puncte de trecere portuare, două puncte de trecere pe cale ferată şi un punct de trecere fluvială (cu bacul), care anual asigură transportul a peste 2,5 milioane de persoane şi 1,2 milioane de mijloace de transport marfă.

Ministrul Veştea a mai anunţat că, în perioada următoare, se vor contracta „încă două proiecte de importanţă strategică şi două de infrastructură mare, cu un buget total de 24 milioane de euro, care au o importanţă deosebită datorită activităţilor ce urmează a fi implementate în zona de graniţă, pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, respectiv pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate în aria Programului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici