Vicepremierul Nica va coordona autorităţile de reglementare

Vicepremierul Dan Nica va coordona Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei, Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii, Autoritatea pentru Servicii Comunitare de Utilităţi Publice, Departamentul de Afaceri Europene şi Departamentul pentru Luptă Antifraudă, având o indemnizaţie de 8.400 lei.

12 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Nica va coordona autorităţile de reglementare

Vicepremierul Nica va coordona autorităţile de reglementare

Atribuţiile şi nivelul de salarizare ale viceprim-ministrului din Guvern au fost stabilite printr-o ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de marţi a Executivului.

Actul normativ prevede înfiinţarea ministerelor conform noii organigrame şi stabileşte în mod distinct că Ministerul Economiei poate prelua, dacă este cazul, unele activităţi din cadrul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi a unor structuri din portofoliul acesteia.

Ordonanţa de urgenţă prin care AVAS a preluat Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), aprobată de Guvern în 2006, a fost respinsă, luni, de plenul Camerei Deputaţilor.

Ministerul Tineretului şi Sportului este înfiinţat prin comasarea Autorităţii Naţionale pentru Tineret cu Agenţia Naţională pentru Sport, instituţii publice care se desfiinţează.

Aparatul de lucru al ministrului de stat pentru coordonarea activităţilor din domeniile culturii, învăţământului şi integrării europene, portofoliu care a revenit în fostul Guvern liderului UDMR Marko Bela, îşi va înceta activitatea.

Proiectele de acte normative privind organizarea noilor ministere vor fi prezentate Guvernului în termen de 30 zile, iar până la aprobarea legii bugetului de stat pe 2009, ministerele reorganizate vor fi finanţate, conform ordonanţei, într-o limită lunară de cheltuieli ce nu poate depăşi "de regulă" jumătate din prevederile bugetare ale anului 2008.

Ordonanţa mai prevede că din Guvern pot face parte un viceprim-ministru, miniştri de stat, precum şi miniştri-delegaţi, cu însărcinări speciale pe lângă primul-ministru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici