Vicepremierul Paul Stănescu a demisionat din Guvern

Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Paul Stănescu a demisionat luni din funcţiile pe care le avea în Guvernul Dăncilă.

3320 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Paul Stănescu a demisionat din Guvern

Vicepremierul Paul Stănescu a demisionat din Guvern

„În contextul evenimentelor din ultima vreme de pe scena politică, vă aduc la cunoştinţă că astăzi, 26 noiembrie, mi-am depus cererea de demisie din funcţia de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice. Aceasta a fost înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 16495/26.11.2018.

Am spus-o şi o repet: sunt un om de onoare, responsabil şi implicat, nu am urmărit niciun interes personal şi nu m-am agăţat niciodată de vreun scaun! Referitor la mandatul meu de ministru, vreau să spun că l-am acceptat cu greu, la insistenţele conducerii partidului, dar, atât timp cât am ocupat această funcţie, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă pentru a-mi exercita atribuţiile la minister cu responsabilitate şi implicare, în aşa fel încât nimeni să nu aibă ce să-mi reproşeze!", se arată într-un comunicat de presă.

"Am fost în permanenţă orientat către obiective cu impact la nivelul populaţiei, iar prioritatea mea, ca viceprim-ministru şi ministru al dezvoltării, a fost reprezentată de investiţiile în infrastructura de sănătate, educaţie, locuire, apă şi canalizare! Cred, în continuare, că ţara are nevoie de unitate şi de guvernare responsabilă, le mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi m-au sprijinit, precum şi colegilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, alături de care am făcut o echipă extraordinară!”, mai preciează Paul Stănescu.

PSD a decis în ultima şedinţă CExN schimbarea lui Paul Stănescu cu Ilan Laufer. Ulterior, preşedintele a respins propunerea, iar următoarea variantă a PSD a fost Lia Olguţa Vasilescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va lua o decizie abia 1 Decembrie.

Fostul premier Tudose, despre remanierea lui Stănescu: E un refren. Câteodată eram securist. După aceea iar am fost renovat

Fostul premier Mihai Tudose a reacţionat la solicitarea PSD de remaniere a lui Paul Stănescu de la Dezvoltare, amintind de un refren care spune „şi eu am fost bun. Câteodată, la două zile, eram securist. După aia iar am fost renovat şi eram bun”.

„Partidul (a cerut remanierea lui Paul Stănescu n.r.) S-a abţinut ( premierul - n.r.) şi nici nu a zis nimic. (...) Sincer, este un referen. Şi eu am fost bun. Câteodată, la două zile, eram securist. După aia iar am fost renovat şi eram bun. Si tot aşa. Era un banc celebru pe vremea cealaltă cu un tip care a fost numit în partid şi apoi a fost dat afară din partid fiindcă este beţivan, întârzie la servici şi nu e un bun familist. Şi a cerut dosarul de la primirea în partid unde scria că se recomandă a fi primit în partid fiindcă este harnic, vine la servici, este un bun familist şi aşa mai departe. Şi am zis: vedeţi ce a făcut partidul din mine? Uite în ce hal m-aţi adus!”, a declarat Mihai Tudose, întrebat luni la Parlament despre cine din PSD a ceruti remanierea lui Paul Stănescu.

Chestionat despre motivul care a stat la baza solicitării remanierii lui Stănescu, Mihai Tudose a replicat: „Lipsa de comunicare. Aşa am înţeles. Eu am votat împotrivă”.

Totodată, fostul prim-ministru a spus că nu ştie dacă Iohannis ar trebui să semneze decretul de revocare a lui Paul Stănescu, precizând: „Nu sunt preşedinte. Am fost premier”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici