Vicepreşedinte ALDE, declaraţie la o zi după ameninţarea liderului ALDE european: Partidul noii securităţi, USR, încearcă accederea la grupul liberal

Vicepreşedintele ALDE Andrei Gerea a declarat, miercuri, că „partidul noii securităţi”, USR, încearcă fără succes şi prin metode securiste să acceadă la grupul ALDE european, precizând că liderii grupului ALDE EUropa cunosc foarte bine caracterul duplicitar al formaţiunii conduse de Dan Barna.

1216 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte ALDE, declaraţie la o zi după ameninţarea liderului ALDE european: Partidul noii securităţi, USR, încearcă accederea la grupul liberal

Gerea: Partidul noii securităţi, USR, încearcă fără nicio şansă accederea la grupul liberal ALDE

„Partidul creat de noua Securitate din România încearcă să acceadă prin metode securiste de denigrare a propriei ţări în grupul liberal ALDE. O adevărată ironie a sorţii cum un grup de politicieni fabricaţi peste noapte de sistemul care a comis abuzuri de nemaivăzut în România anilor 2000 speră să fie primiţi de liberalii europeni. Uniunea Securiştilor din România, aşa cum ar trebui să se intituleze cei din USR, zgârie la uşile grupului ALDE european de ceva timp, fără a primi niciun fel de răspuns. De ce? Liderii ALDE Europa îi cunosc foarte bine pe cei din USR şi au realizat caracterul duplicitar al acestora şi jocul pe care îl practică, de promotori şi salvatori ai noii Securităţi”, a afirmat Andrei Gerea, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Gerea acuză USR că face politică prin minciună şi dezinformare printre liderii europeni, dând exemplul deputatului Cristian Ghinea.

„Ce face USR, prin declaraţiile lui Cristian Ghinea, reprezintă doar o continuare a tacticii dezinformării printre liderii europeni. Singurul mod de a face politică al USR e prin minciuni şi foarte multă dezinformare, iar Ghinea e cel mai bun exemplu în acest sens, fiind capabil să facă orice pentru a ajunge la putere sau pentru a-şi atinge scopul. Ca politician, Ghinea a demonstrat că e zero barat iar, ca ministru, singurul lucru prin care s-a făcut remarcat este acela că a reuşit marea performanţă de a atrage zero fonduri europene. Cristian Ghinea reprezintă ce e mai nociv la noul val de oameni politici: zero realizări, zero experienţă, zero responsabilitate, multe minciuni şi dezinformări”, a completat Gerea.

Vicepreşedintele ALDE a mai spus că USR propagă mesaje antinaţionale, fapt pentru care nu are ce căuta într-o Europă democrată.

„De câteva luni bune USR bate la uşa ALDE Europa, trimite minciuni sfruntate despre activitatea ALDE România. Problema lor este că nimeni nu vrea să fie asociat cu un partid creat artificial de servicii care propagă mesaje antinaţionale. Acţiunea politică şi parlamentară pe care o desfăşoară cei din USR se rezumă la tăvălit prin Parlament, la circul pe care îl creează. Modelul politic pe care îl propun useriştii este acela al anarhiei, unul tipic partidelor de factură neomarxistă, care nu au ce căuta într-o Europă democrată”, a conchis Andrei Gerea.

În luna august a anului trecut, preşedintele USR Dan Barna anunţa că partidul său are discuţii cu familia europeană ALDE, dar şi cu alte partide europene, precum popularii şi verzii, însă decizia de aderare la unul dintre aceste grupuri va fi luată după alegerile europarlamentare din mai 2019.

De asemenea, în octombrie 2018, deputatul USR Cristian Ghinea a vorbit despre o posibilă excludere a ALDE România din familia europeană, afirmaţie care a fost contrazisă de liderul formaţiunii Călin Popescu Tăriceanu.

Cu toate acestea, la începutul lunii ianuarie a acestui an, preşedintele grupului ALDE în Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a transmis că, în cazul în care formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu susţine aplicarea în totalitate a recomandărilor Comisiei de la Veneţia în privinţa legilor justiţiei şi ONG-urilor va avea „un loc binemeritat în interiorul familiei ALDE, dacă nu, nu”.

Guy Verhofstadt a avertizat din nou, la dezbaterea de marţi din PE despre priorităţile Preşedinţiei române a Consiliului UE, la care a participat şi premierul Viorica Dăncilă, că familia europeană din care face parte nu va merge alături de coaliţie, implicit ALDE România, dacă nu îşi schimbă abordarea pe amnistie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici