Vicepreşedinte PNL: Băsescu a pierdut o bună ocazie să tacă. Piaţa nu vrea relaţii cu India şi Africa

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Traian Băsescu a pierdut o foarte bună ocazie să tacă şi că protestatarii nu vor relaţii cu India, Africa sau cu ţările baltice, lucruri despre care a vorbit şeful statului.

632 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte PNL: Băsescu a pierdut o bună ocazie să tacă. Piaţa nu vrea relaţii cu India şi Africa

Vicepreşedinte PNL: Băsescu a pierdut o bună ocazie să tacă. Piaţa nu vrea relaţii cu India şi Africa (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Traian Băsescu a pierdut o foarte bună ocazie să tacă, pentru că a vorbit fără să spună absolut nimic. Înţeleg că în ţară e totul bine, singurul lucru care i se poate reproşa actualei puteri este că s-a enervat domnnia sa la telefon cu Raed Arafat şi cam atât", a spus Voicu.

El a spus că Băsescu a vorbit despre nişte lucruri "incredibile".

"Poate nu mi-am eu seama, dar cred că domnul preşedinte a înţeles că în piaţă se scandează că vrem relaţii cu India şi cu Africa şi atunci vine în întâmpinarea acestor scandări. Nu. În Piaţă se scandează «Jos Băsescu!» şi «Alegeri anticipate»", a spus Voicu.

El a menţionatcă Băsescu a dovedit că nu a înţeles nimic despre reacţia cetăţenilor care protestează. "În piaţă nu se scandează că se vrea pensii, salarii, deşi este nevoie şi de una şi de alta. Manifestaţiile din piaţă sunt pentru democraţie, pentru schimbarea celor în care nu mai este nicio încredere. Atât oamenii din stadă, cât şi opoziţia, nu mai au ce negocia chesiuni punctuale cu acuala putere. Este evident din comportamentul străzii că nu e cale de negociere", a spus Voicu.

El a precizat că lumea nu cere chestiuni punctulale, nu cere ca puterea să revină asupra unor decizii, nu cere relaţii cu ţările baltice, ci cere să plece cei de la putere pentru că nu mai există nicun fel de încredere.

"În piaţă este foarte prezentă ironia, şi asta arată că nu mai este nimic de negociat. Dacă ar fi fost ceva de cerut de la actuala putere ar fi fost cu hotărâre formulate nişte revendicări, mă refer la revendicări punctuale. nu generale. În momentul în care puterea este luată peste picior, acesta este un semnal clar că nu se mai poate sta de vorbă", a mai spus Voicu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, potrivit analizelor, Zona Euro riscă să intre din nou în recesiune în cea de a doua parte a anului 2012 şi că pentru ieşirea din criză este nevoie de solidaritate în ţară, el precizând: "Nu există loc în ţara asta în care să fugim de criză".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici