Vicepreşedintele CJ Argeş, urmărit penal într-un dosar de achiziţie nelegală de locuinţe

Procurorii DNA Piteşti au început urmărirea penală faţă de Nicolaescu Marius-Florinel, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, într-un dosar de achiziţie nelegală de locuinţe pentru persoane vulnerabile.

164 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele CJ Argeş, urmărit penal într-un dosar de achiziţie nelegală de locuinţe

Vicepreşedintele CJ Argeş, urmărit penal într-un dosar de achiziţie nelegală de locuinţe

Nicolaescu este urmărit penal pentru folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanţa procurorilor se arată că suspiciunile au legătură cu proiectele "Locuinţe protejate - siguranţă şi îngrijire Argeş”, "Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilităţi" şi “Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilităţi”, ce vizau achiziţia de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, anul trecut, a unor locuinţe destinate persoanelor vulnerabile. Nicolaescu ar fi comunicat unor oameni de afaceri mai multe informaţii nedestinate publicităţii referitoare la modul de compartimentare a viitoarelor imobile care urmau să fie cumpărate, preţul care va fi oferit pentru fiecare imobil, perioada în care urmau să fie făcute achiziţiile (în cursul anului 2023) şi modalitatea de achiziţie, informează DNA.

În acest an, conducerea DGASPC Argeş, beneficiind de ajutorul lui Nicolaescu, ar fi cumpărat de la o societate comercială administrată de una din persoanele cărora li se divulgaseră aceste informaţii, cu încălcarea prevederilor legale şi la preţuri supraevaluate, cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile, în condiţiile în care acestea nu erau finalizate şi nu erau racordate la reţelele de apă, gaze şi canalizare.

Prejudiciu creat DGASPC Argeş ajunge la 3.550.000 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informaţiilor nedestinate publicităţii.

Sunt urmărite penal şi alte persoane în acest caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici