Vicepreşedintele PDL Hunedoara suspect de crimă ar putea fi exclus din partid

Preşedintele PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că vicepreşedintele PDL Hunedoara Marian Mihalache, principalul suspect în cazul unei crime comise în Irlanda, ar putea fi exclus din partid, conform regulamentului, dacă instanţa îl va găsi vinovat.

97 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele PDL Hunedoara suspect de crimă ar putea fi exclus din partid

Vicepreşedintele PDL Hunedoara suspect de crimă ar putea fi exclus din partid (Imagine arhivă: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi, cazul vicepreşedintelui Marian Mihalache nu a făcut subiectul unei discuţii oficiale între autorităţile irlandeze şi reprezentanţii formaţiunii politice din România.

"În acest moment, aşteptăm ca Poliţia irlandeză să finalizeze cercetarea, iar în momentul în care va exista un rezultat oficial vom aplica regulamentul", a declarat Tiberiu Iacob Ridzi.

Potrivit preşedintelui PDL Hunedoara, în baza regulamentului de funcţionare a PDL, vicepreşedintele Marian Mihalache ar putea fi exclus din partid, sancţiunea aplicându-se în cazul membrilor condamnaţi de către instanţele judecătoreşti.

Marian Mihalache este vicepreşedinte al PDL Hunedoara încă din anul 2004, în ultima perioadă activitatea sa politică fiind una "ştearsă".

Surse din partid au declarat pentru MEDIAFAX că, în ultima campanie electorală, cea pentru alegerile prezidenţiale, Mihalache "nu s-a implicat activ".

Vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Hunedoara Marian Mihalache, care este şi director coordonator adjunct al APIA Hunedoara, este principalul suspect în cazul uciderii unei românce în capitala Irlandei, declarau, luni, corespondentului MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit directorului coordonator al APIA Hunedoara, Veronica Burungel, Marian Mihalache a fost în concediu după ce a acuzat dureri grave de spate, iar luni trebuia să se prezinte la locul de muncă, însă nu a făcut-o.

Ministerul român de Externe a precizat, pentru MEDIAFAX, că "suspectul în acest caz este de naţionalitate română", iar Ambasada României la Dublin se află în legătură cu acesta şi i se acordă asistenţă consulară în limitele competenţelor.

Irish Examiner a relatat, marţi, că un cetăţean român urmează să fie pus sub acuzare pentru uciderea unei românce în Dublin, caz în care principalul suspect este vicepreşedintele organizaţiei judeţene a PDL Hunedoara, Marian Mihalache.

Loredana Pricăjan, în vârstă de 34 de ani, a fost înjunghiată brutal de 20 de ori cu un cuţit, iar atacatorul său ar fi încercat apoi să se sinucidă, înjunghiindu-se în gât.

În acest caz ar fi fost vorba despre o dispută de cuplu. Pricăjan ar fi rupt relaţia cu acest bărbat şi aceasta ar fi putut provoca atacul, potrivit poliţiei irlandeze. Suspectul a fost dus la spitalul St Vincent, iar el ar putea să se prezinte marţi în faţa Curţii districtuale din Dublin.

Femeia trăia în Irlanda de mai mulţi ani şi lucra ca asistentă medicală la un cămin. Fostul partener al femeii ar fi fost de profesie avocat.

Românca a fost găsită înjunghiată mortal, joia trecută, într-un apartament din campusul Institutului Irlandez de Management, în Dublin, alături de un bărbat care a supravieţuit şi a fost transportat la spital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici